Nyheter

Comebackande Linda Karlsson sylvass tvåmålsskytt i målfest

Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

FOTBOLL, DIV 4

Linda Karlsson var sylvass när Böda/Högby spelade oavgjort mot Mörbylånga och därmed tog sina första poäng i division 4 sydöstra. Forwarden svarade för två fullträffar i den målrika matchen som slutade 3-3 (1-0).

Mörbylångas målvakt Jennifer Nilsson hade inför bortamötet med Böda/Högby hållit nollan i 270 minuter. Den sviten var Linda Karlsson ofin nog att bryta när hon efter dryga 20 minuter tryckte in ledningsmålet för hemmalaget.

– Det är tråkigt att sviten sprack idag, säger Nilsson. Även om det inte är något jag funderat speciellt mycket på, så hade den gärna fått vara lite längre.

Dessförinnan hade lagen haft varsin ramträff i en händelserik matchinledning. Mörbylånga, som innan drabbningen vunnit tre av fyra matcher, hade svårt att ta sig igenom ett kompakt Böda/Högby, trots ett markant bollövertag. Hemmalaget var livsfarliga i sina omställningar och skyttedrottningen Natalie Wilhelmsson var ständigt på hugget.

BARA TIO SEKUNDER

Andra halvlek hade knappt börjat när Linda Karlsson rann igenom ett passivt bortaförsvar och kunde sätta dit sitt – och matchens – andra mål. Tio sekunder tog det.

– Jag tänkte bara att nu jävlar ska bollen in, säger hon. Lite tur hade jag också, bollen studsade min väg.

För Karlsson, som lämnat RM och nu gjort comeback i Böda/Högby, var det bara andra matchen för sitt nya lag. Trots målen är hon inte helt nöjd.

– Målen är väl egentligen det enda jag gör bra idag. Jag springer och byter hela tiden. Konditionen är väl inte direkt på topp.

Tio minuter senare fick Mörbylånga kontakt. Tova Andreassons långa boll från egen planhalva studsade över Madeleine Johansson i hemmamålet och innebar 2-1.

ÅTERTOG INITIATIVET

Böda/Högby återtog initiativet och utökade sin ledning en kvart in i halvleken efter en vacker frispark. Camilla Lindström fick på en praktträff tio meter utanför straffområdet som lämnade Jennifer Nilsson chanslös. Repliken lät inte vänta på sig. Mörbylångas Li Wallin ville inte vara sämre och stänkte dit reduceringen på ännu en frispark. Målet blev en injektion för bortalaget. Mörbylånga rörde sig bättre och visade upp sitt fina kortpassningsspel längs marken. Med kvarten kvar gav det utdelning när Tilde Franzén fastställde slutresultatet till 3-3.

– Det är så vi ska spela, säger Mörbylångas tränare Johan Hellsten. Inte falla in i deras spel och slå långbollar.

Böda/Högby var närmast en seger på slutet men Jennifer Nilsson räddade en poäng åt Mörbylånga när hon reflexräddade Nathalie Nilssons friläge i slutminuterna.

– Oavgjort är en vunnen poäng för oss idag, säger Johan Hellsten. Vi underskattar dem och inställningen var helt enkelt för dålig för att vinna.