Annons
Nyheter

Christian Nilsson tackar nej till Runvallen som hemma-arena

Nyheter • Publicerad 5 november 2007

FOTBOLL, DIV 4

Christian Nilsson har sagt nej. I dag, måndag, träffar RM IF en ny kandidat till tränarposten.

Annons

– Vi kollar på tränare utanför Öland, säger Bengt Carlsson i RM.

Christian Nilsson, som de tre senaste säsongerna stod vid Smedby BoIK:s sidlinje, har tackat nej till att leda RM i fyran kommande säsong. RM fortsätter sin sökning på andra sidan bron.

– Vi har sökt ganska brett och pratat med en hel del kvalitetstränare. Först och främst söker vi nån utanför Öland, nån tränare med lite nya infallsvinklar, berättar Bengt Carlsson.

Vad betyder nya infallsvinklar?

– Tidigare har det varit en tuff och hård satsning på innesäsongen, där kommer vi nog att ta det lite lugnare nu.

”Kvalitetstränare”, har ni råd med det?

– Nja, vi hoppas ju givetvis på en vettig lösning. Vi har ju tidigare haft billiga lösningar, på Kalmarsidan är det en annan nivå.

RENODLAD TRÄNARE SÖKES

– I första hand söker vi en renodlad tränare, det är fortfarande vår inriktning. Vi är också ute och fiskar efter en bidträdande tränare och en sådan kan ju mycket väl vara en som spelar också.

Hur viktigt är det att ni snabbt får klart med en tränare?

Annons

– Det är viktigt även om vi har en relativt stabil trupp, där många kommer från orten.

Spelare ut eller in?

– Niclas Olsson har aviserat att han kommer att träna med Kalmar AIK. Han har sagt att han inte kommer att byta till en klubb i trakterna av vår division, byter han så ska det vara division 3 eller uppåt.

– Vi är samtidigt medvetna om att vi måste både bredda och spetsa vår trupp. Vi ser gärna att vi får hit lite yngre killar som kan få speltid och utvecklas här.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons