Annons
Nyheter

Börjesson nästa GIF-förlust

Nyheter • Publicerad 18 december 2008

FOTBOLL, DIV 4

Nio blir nu tio.

Annons

Tim Börjesson blir tionde Glömmingeförlusten för säsongen då mittfältaren väljer att gå till Kalmar AIK.

– Det var ett jäkligt tufft beslut att ta, säger 19-åringen.

Tim Börjesson har alltid varit moderklubben Glömminge IF trogen. Nu klipper han dock navelsträngen och tar, som så många ölänningar redan gjort, steget över till Kalmar AIK för spel i elitfyran.

– Jag vill se om jag klarar att spela på den nivån också. Sedan blir det lättare med träningstiderna då jag jobbar och spenderar mycket tid inne i Kalmar, säger Börjesson.

”Svikare”

Brorsan Emil lämnade för ett tag sedan för IFK Berga och ytterligare åtta Glömmingespelare har antingen bytt klubb eller slutat med fotbollen – något som inte gjort Tim Börjessons beslut lätt att ta.

– Det var ett jäkligt tufft beslut att ta och det är därför det tagit så lång tid innan jag bestämde mig. De i Glömminge har väl räknat med att jag ska spela med dem, och gör väl det fortfarande då jag bara snackat med ”Henke” (Henrik Karlsson, tränaren reds. anm). Jag känner mig faktiskt lite som en svikare nu när så många andra redan lämnat.

– Men jag känner att jag vill ge Kalmar AIK och elitfyran en chans – om jag inte gör det kommer jag ångra mig. Det är lättare att gå tillbaka till Glömminge om det inte funkar i ”klubben” än vad det är att gå till Kalmar AIK senare.

Hur stor roll spelar det att Marcus Kraaijenbrink (Glömminges före detta tränare) tränar Kalmar AIK?

– Klart det spelar roll. Det är en trygghet för mig att veta vem som tränar laget och det har så här långt alltid funkat jättebra med ”Mackan”.

Annons

Du är inte rädd att konkurrensen blir för hård – att du inte platsar?

– Nej, jag tror det kommer vara väldigt utvecklande för mig att behöva slåss om min plats på ett annat sätt. I Glömminge har man alltid vetat vad som gällt och nu kommer det bli svårare att få speltid. Men förhoppningsvis kommer det sporra mig till att träna ännu hårdare och utvecklas ännu mer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons