Annons
Nyheter

Borgholms lagkapten till Högsrum

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2009

FOTBOLL

IFK Borgholms lagkapten de senaste säsongerna, Emma Nilsson, har bestämt sig för att gå över till nystartade Högsrums FF.

Annons

– Fotbollen har tagit för mycket tid den här säsongen, säger hon.

Inför säsongen 2006 gick Emma Nilsson från Färjestadens GoIF till IFK Borgholm och med IFK spelade hon direkt till sig en andraplats i damfyran. Året efter vann hon samma serie och de två senaste säsongerna har hon varit lagkapten i Borgholms division 3-lag.

Men det blir ingen femte säsong i IFK för Nilssons del.

– Det är mycket med jobbet, så jag har dåligt med tid, säger den defensivt starka lagspelaren.

Istället för att fortsätta i division 3 går hon nu alltså istället ner två divisioner till femman och nyuppstartade Högsrums FF.

– Det är ett härligt gäng de drar igång i Högsrum och det kommer att bli jätteroligt, säger Emma Nilsson, som tidigare spelat i IFK Kalmar med några av de aktuella spelarna.

STARKT LAG

I onsdags genomförde Högsrums FF:s nystartade damlag sin första träning och flera intressanta namn fanns på plats bland de drygt 20 deltagande spelarna.

– Det var spelare från ett flertal klubbar. En del har skrivit på, medan en del funderar, säger HFF-ordförande Kennert Georgsson, som på träningen fick nio övergångar att skicka in till förbundet.

Sedan tidigare har ju Mörbylångas kanske bästa spelare, Mia Möller, meddelat Mörbycoach Niklas Henriksson att hon kommer gå till Högsrum och redan nu undrar man om det inte kommer vara rena rama division 3-kvalitén på HFF anno 2010.

Annons

Spelkloka Anna Boström håller tills vidare i träningarna och fler spelare sägs vara på ingång.

– Men vi jagar inga spelare, utan det är spelare som vill komma till oss, säger Georgsson.

Första tävlingsmatchen för HFF blir en cup i Vissefjärda nu i oktober.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons