Nyheter

”Boges” FGoIF premiärförlorade

Nyheter • Publicerad 20 februari 2006

I söndags sparkade Färjestadens GoIF igång fotbollssäsongen på allvar. Trots att det blev förlust, 3-2 mot seriekonkurrenten Lindsdals IF, var nye tränaren Joachim Christensson ganska nöjd.– Vi skapar chanser och försvaret är bra i 70-80 minuter.

Ömsom snö, ömsom regn. Det var förutsättningarna när Färjestadens GoIF inledde den nya säsongens träningsmatchande med att möta Lindsdals IF på Fredriksskans konstgräs.

Lindsdal lyckades spräcka nollan tidigt då Viktor Fredriksson forcerade in 1-0 med en nick bakom Tobias Olsson.

Ölänningarna, som kom till spel med nyförvärven Nicklas Nelson och Jimmy Gullqvist i startelvan, hade svårt att få till spelet under matchens första 45 minuter. Ett alltför slarvigt passningsspel ställde ofta till det.

Försvarsspelet var godkänt från FGoIF:s sida, trots tamt agerande vid 0–1–målet, men offensiven lämnade mycket övrigt att önska inför den andra halvleken.

Straffmål

Under matchens andra halva blev det bättre fart på Färjestaden.

Tobias Johansson fick allt mer uträttat i sin forwardsroll och låg bakom det mesta i anfallsväg.

Kvitteringen till 1-1 kom sedan ”Tobbe Johan” fällts av Lindsdals målvakt Sebastian Halle och själv slagit in den efterföljande straffen.

FGoIF hade vid det här laget hittat mer rätt med passningarna och avsevärt höjt sig jämfört med den första halvleken.

Trots det kunde Lindsdal ta ledningen på nytt. Det efter att Tobias Olsson orsakat en straff. En väldigt tveksam sådan som Johan Göransson kunde slå in 2-1 på.

Nöjd

Ett tredje LIF–mål kom efter att den nya offsideregeln, som innebär att en offsidestående spelare inte påverkar spelet om han inte rör bollen, ställt hela FGoIF-försvaret.

Inhopparen Nils-Petter Nilsson kunde sedan stöta in reduceringen från nära håll, snyggt framspelad av Tobias Johansson från vänsterkanten.

På slutet var det tryck mot Lindsdals mål och RM-förvärvet Nilsson var ytterst nära ett 3-3-mål.

Förlusten till trots var Färjestadens tränare Joachim Christensson nöjd med vad hans lag presterade i säsongens första match.

– Konditionsmässigt ligger vi rätt. Vi skapar chanser vilket brukar vara det svåraste mot hårt motstånd och försvaret är bra. Lindsdal skapar inte så mycket att de ska göra tre mål.

Experiment

Intressant att notera är att Christensson experimenterade med Kristoffer Thor som ytterback under de första 45 minuterna. Ett test som föll väl ut.

– Thor skötte sig bra som högerback i första halvlek, säger Christensson och fortsätter.

– Ingen föll ur ramen och de som kom in gjorde bra ifrån sig.

Extra plus till mittbacken Tom Karlsson samt till Jimmie Nilsson som var pigg både som vänstermittfältare och vänsterback.

Lindsdals IF – Färjestadens GoIF 3–2 (1-0)Målen, FGoIF: Tobias Johansson (straff), Nils–Petter Nilsson.