Annons
Nyheter

Blågul Zlatan hemma på Solvallen

Nyheter • Publicerad 4 augusti 2006

FOTBOLL

Zlatan var tillbaka på Solvallen hos Persnäs AIF i söndag.Zlatan Azinovic alltså.Kalmar FF–målvakten gjorde ett bejublat besök på moderklubbens fotbollsskola.– Det var kul att vara tillbaka och kolla läget lite, säger Azinovic som i dagarna blev uttagen i P18–landslaget.

Annons

En landslagsman besökte Solvallen i söndags. Då var nämligen Kalmar FF:s P18–landslagsman Zlatan Azinovic tillbaka hos Persnäs AIF där allting tog fart för ett antal år sedan.

– Jag började spela där när jag var fem–sex år, säger målvaktstalangen som i dagarna på nytt blev uttagen till P18–landslaget.

Utvecklats

Azinovic och hans familj flyttade 1998 till Kalmar från Köpingsvik och då blev det också ett klubbyte. Persnäs AIF blev Kalmar FF och där har han stannat kvar sedan dess.

– Det är otroligt bra träningar där och jag tycker att jag har utvecklats mycket sedan jag flyttades upp i A–truppen förra vintern.

I söndags var han tillbaka på norra Öland då han till många fotbollsynglingars glädje gästade PAIF:s fotbollsskola. KFF–spelaren fick skriva autografer i strid ström.

– Det var häftigt, jag trodde inte att de skulle vara så intresserade. Det var kul att vara där och kolla läget, säger han.

”Hoppas på att fixa det”

Numera igår Azinovic i Kalmar FF:s spetsgrupp och har rollen som tredjemålvakt i klubben.

Hur går tankarna angående framtiden?

Annons

– Jag har ett år kvar på kontraktet efter den här säsongen, sedan får jag se.

Vad har du satt upp för mål?

– Jag försöker att bli en av de två målvakterna i A–laget. Det är det närmaste målet som jag har. Jag hoppas på att fixa det så snabbt som möjligt. I alla fall under kontraktstiden.

PAIF–produkten har Petter Wastå och Sasa Sjanic före sig i rangordningen när det gäller målvaktströjorna. Han är ödmjuk när det gäller konkurrenterna.

– Det är tuff konkurrens, det är två bra målvakter som jag har framför mig så samtidigt måste man ha lite tålamod.

EM–kval

I dagarna blev Azinovic tillsammans med lagkamraten Rasmus Elm uttagen i P18–landslaget för landskamperna mot Finland som spelas i finska Iisalmi 15 och 17 augusti. Med åtta juniorlandskamper och sex pojklandskamper på meritlistan vet han vad som väntar.

– Man har ju varit med några gånger och det känns kul. Vi har EM–kvalet i höst också och det ska bli väldigt roligt.

Är EM–kvalet det du siktar mest på nu?

– Ja, det är ju stor skillnad på att vara med där och på att spela i tipselitlaget här hemma, avslutar landslagsmannen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons