Annons
Nyheter

Blågul dröm blev sann

Nyheter • Publicerad 15 augusti 2012

FOTBOLL, F97-LANDSLAGET

Den ena kom med i truppen direkt. Den andra blev inkallad som reserv och fick beskedet två dagar innan. Klart är i alla fall att både Sofia Petersson och Elise Abramsson fick sina drömmar besannade när de fick åka på landslagsläger för flickor födda 1997.

Annons

– Det var en häftig känsla, säger båda två.

Till en början såg det ut som att Färjestadens GoIF ”bara” skulle få skicka en representant till det allra första lägret med F97-landslaget. Men Sofia Petersson, som var den inkallade, fick till slut sällskap av kompisen och lagkamraten Elise Abramsson efter att hon kommit med som första reserv. Något den senare inte vågade tro på.

– Det kändes rätt hopplöst först, även om jag kände att det fanns en chans. Sen när jag fick beskedet trodde jag inte det var sant, det kändes overkligt, säger hon.

44 TJEJER

Men verkligt var det, och mellan den 6:e och 10:e augusti samlades 44 tjejer, alla födda 1997, på Bosön i Stockholm för en fem dagar lång samling. Bland annat delades de upp i tre lag för internmatcher mot varandra, och i de matcherna fick tjejerna också sätta på sig landslagsdressen för första gången.

– Fy fasen, det var en härligt känsla. Det kändes stort, säger Petersson och får medhåll av sin lagkamrat.

– Ja, det var en bra känsla.

Hur gick det för er om ni får summera?

– Jag tyckte det gick bra, det kändes väldigt bra. Jag gjorde mitt bästa och försökte visa vad jag kunde, men gjorde man ett litet misstag så tänkte man att de skulle lägga märke till det direkt. Men det var ett annat tempo också, mycket mer fart, säger Abramsson.

– Det kändes bra för min del också. Jag gjorde några tabbar men det vara bara att köra på. Det gäller att inte vara så nervös och bara slappna av, fyller Petersson i.

Annons

Fick ni någon feedback under veckan?

– Ja, vi hade individuella samtal om vad man ska öva mer på och tänka på. Sen var det en träning per dag och mycket teori och kost, hur man skulle äta och så, säger Petersson.

LANDSKAMPER

Den 20 septemper spelar F97-landslaget sin första landskamp, hemma mot Norge. Att ta sig dit blir än svårare då 44 spelare ska bli 18 till den truppen.

– Man har ju drömmen att vara med där, men om man inte är det så är det bara köra vidare. Det kommer ju ett till läger sen efter det (i november), säger Petersson.

– Drömmen är att gå hela vägen och få vara med om landskamper, den nordiska turneringen och EM-kval. Det skulle vara en upplevelse allting, säger Abramsson.

ÖLANDSDERBY

Men först väntar vardagen för de båda landslagsdebutanterna, och det innebär Ölandsderby mot Mörbylånga GoIF på söndag i damernas division 4 och en kamp för att hålla sig kvar.

FILIP DUREFELT

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons