Annons
Nyheter

B/H-tjejerna upp till division 4

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2007

FOTBOLL

Debutsäsongen i division 5 slutade med succé då Böda/Högby till och med lyckades ta sig till division 4-kval. Väl där föll man, men tack vare en friplats har man nu ändå fått ta steget upp och nästa säsong lirar man i fyran.

Annons

– Det här är sporrande och känns utmanande. Och det här laget kan bara bli bättre, säger årets B/H-coach Ulf Edling.

Timmernabbens IF kvalade mot division 3, men lyckades inte nå trean utan stannar därmed i division 4 nästa säsong. Föreningens B-lag, som vann Nybrofemman, hade kunnat få gå upp och spela i en annan division 4-serie än A-lagets, men det ville man naturligtvis inte. Och när de inte plockade upp sitt B-lag blev en plats ledig och frågan gick runt till olika B- och C-lag i Småland som låg överst på reservlistan. Då de inte heller kunde flytta upp sina lag gick frågan vidare till Böda/Högby som första A-lag.

TRÄNARFRÅGAN ÄNNU EJ LÖST

Och nordölänningarna tvekade inte, utan tackade ja direkt.

– Ja, vi gick igenom hela klubben och vi tror på det här laget. Det är rätt att våga satsa.

Hur ser det ut inför nästa år, är du kvar som tränare?

– Jag är säkert kvar i organisationen, men tränarfrågan är inte löst än och organisationen är inte riktigt satt än.

Nästa år flyttas nämligen klubbens lovande F93-gäng upp till damlaget och F93-tränarna Åsa Byström och Kent Arvidsson kommer därför också att jobba med damlaget. Dessutom fortsätter Bosse Nilsson, som i år ledde damlaget tillsammans med Edling, så många tränare finns alltså tillgängliga och det återstår därmed bara att strukturera upp organisationen.

I fyran nästa säsong får Böda/Högby mäta krafterna med Mörbylånga GoIF och Färjestadens GoIF.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons