Annons
Nyheter

B/H-Jonas besökte östgötska division 1-klubben Motala AIF

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

FOTBOLL

Miljondollarfrågan: Ska Jonas Nilsson äntligen testa fotbollslyckan högre upp i seriesystemet? Ja, en hel del talar faktiskt för det.

Annons

– Han är intresserad av oss, helt klart, avslöjar Motala AIF:s tränare Göran Ekh till ÖB-sporten.

Snacka om snabba svängar. I torsdags slog Motalas tränare Göran Ekh numret till norra Ölands store fotbollsson Jonas Nilsson. När ÖB-sporten i går eftermiddag runt 13-tiden pratade med MAIF-coachen lät det så här:

– Han är intresserad av oss, helt klart.

Ska han besöka er?

– Ja, det är faktiskt så att han kommer hit tillsammans med sin far redan i dag. Han är i Linköping just nu och kommer hit till Motala vid 17-tiden när jag slutar jobbet. Jag ska visa honom klubben.

Det gick snabbt...

– Ja, det går fort i fotboll, haha.

JONAS HAR TIPSAT

Göran Ekh verkar ha ett gott fotbollsöga till Öland. Sedan ett år tillbaka har han basat över yttermittfältaren Tobias Johansson som gjort det bra. Jonas Gunnarsson, MAIF:s före detta spelande sportchef med förflutet i Kalmar FF, har tipsat Ekh om Böda/Högby-Jonas. Motala, som nästa år spelar division 1-fotboll tack vare sin serieseger i division 2 mellersta Götaland, kan vara 26-årige Jonas Nilssons sista chans att på allvar testa fotbollsvingarna högre upp i seriesystemet.

Jonas är medlem i det minst sagt imponerande svenska gäng med 1981 som födelseår. Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Andreas Isaksson och Mikael Dorsin är fyra av ”81:orna” som har lyckats på den internationella scenen. En hel del fotbollstyckare spådde Jonas Nilsson en lysande framtid när han spelade en framträdande roll vid elitpojklägret i slutet av 1990-talet. Nilsson har sedan testat lyckan hos Kalmar FF, men inte fastnat i det rödvita nätet. Istället har han troget spelat kvar i först moderföreningen Högby IF och nu i sammanslagningen Böda/Högby.

Annons

Jonas Nilsson är – tillsammans med Kalle Byström, Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson, Jörgen Petersson och Johan Hammarsten – menad att ingå i Böda/Högbys ledarstaborganisation parallellt med sitt engagemang på plan 2008. Men det kan det nu bli ändring på. För hur ska man annars tyda hans besök i Östergötland i går?

DAVID WINBERG

Fotnot:ÖB-sporten försökte få tag i Jonas Nilsson, dock utan framgång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons