Annons
Nyheter

Bertilssons knäskål krossades

Nyheter • Publicerad 10 december 2008

FOTBOLL, DIV 6

Under Intersports Julcup i lördags råkade Persnäs-målvakten Mattias Bertilsson ut för en riktigt allvarlig skada. Knäskålen krossades och PAIF-keepern opererades i söndags.

Annons

Domen från läkarna blev inget fotbollsspel det kommande halvåret.

– Det är tungt, suckar han på telefon från sjukhuset.

Det var i gruppspelsmatchen mot Mörbylånga GoIF som Bertilsson åkte på den allvarliga skadan.

– Jag gjorde en utrusning och sprang ihop med en back och en motståndare och krossade knäskålen, berättar Bertilsson.

Knäskålen flyttades upp på låret, men Ola Jansson, spelare i Mörbylånga GoIF och arbetande på Mörbylånga Ambulans, flyttade tillbaka den och lindade om knät. Sedan bar det av med ambulans från Rällahallen till Kalmar sjukhus.

– De röntgade och såg att knäskålen var i tre delar, så jag lades in och opererades i söndags, säger Bertilsson.

Hur gick operationen?

– Jo, de fick ihop det och sa att det blev bra. Men jag ligger fortfarande intagen (i tisdags, reds. anm.) och har fått ett nytt bandage.

INTE BÖJA KNÄT

Att spela fotboll är givetvis inte det första man tänker på efter en sån här skada och Bertilsson suckar lite när framtida fotbollsspel kommer på tal.

Annons

– Det är inget roligt det här... Nu när man har börjat komma igång. Och man har ju gått och längtat till PAIF-cupen, säger Bertilsson, som dock blir borta mycket längre än till PAIF-cupen i början av januari.

Faktum är att Persnäs nog får klara sig utan sin keeper under större delen av 2009.

– Ja, jag vet inte, jag får inte böja på knät på två månader och sedan ska jag köra rehab fram till sommaren, berättar Bertilsson och fortsätter.

– Så jag får se om det blir nåt, men motivationen finns ju inte just nu...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons