Annons
Nyheter

Bättre lycka för RM-damerna den här gången?

Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

FOTBOLLFörra gången RM IF:s damer var uppe i tvåan blev det en enkel biljett tillbaka till division III. Den här gången ska inte samma resa upprepas.RM–damerna laddar nu för en ny säsong i division II och tränaren Patrik Gustavsson är positiv så här långt.– Det har sett väldigt bra ut.

En intressant damtvåa väntar i år. RM sällskapas av bland andra IFK Kalmar, Lindsdals IF, Madesjö IF och Emmaboda IS vilket garanterar flera heta lokala möten.

Annons

Dessutom blir det en rejäl utmaning för RM då öländskorna senast de var uppe i tvåan fick vända neråt igen efter bara en säsong.

Den här gången ska det dock inte bli respass. Förutsättningarna för att lyckas är goda enligt tränaren Patrik Gustavsson.

– Det har sett väldigt bra ut. Vi har kunnat träna för fullt och har haft hårdare träning än tidigare för att anpassa oss till tvåan.

Komplett Nyberg

Gustavsson kan räkna in ett drygt 30-tal spelare i ledet och några större förändringar på spelarsidan har inte skett.

Förlusten av Karolina Johansson, som har flyttat till Falkenberg för jobb där, kan dock bli kännbar.

– Det är ett tungt avbräck givetvis, hon är användbar på flera positioner, säger Gustavsson.

Men på pluskontot finns Josefin Nyberg från Färjestadens GoIF. RM-tränaren är väldigt nöjd med att den unga talangen har valt att fortsätta sin fotbollskarriär på den östra sidan av ön.

– Väldigt positivt! Hon är en komplett kantspelare som jag ser det.

Dessutom har Sandra Blixt anslutit och ett antal tjejer, med innebandyspelarna Susanne Gustafsson och Elna Hägglund i spetsen, har gjort comeback.

Annons

– Det är potentiella spelare. Vi har inte fått så många nyförvärv men de vi har fått är bra, säger Gustavsson nöjt.

Bulldozer

En spelare till hoppas han dock på. Färjestadens innermittfältare Tove Johansson har tränat med RM och vore ett välkommet tillskott.

– Hon är duktig, en riktig bulldozer. Du tar dig inte förbi henne utan att det känns.

Hur står sig laget i jämförelse med motståndarna tror du?

– Svårt att säga. Jag har inte varit uppe i tvåan med RM tidigare. IFK Kalmar och Madesjö har bredare trupper, men jag tror att vi är jämnbördiga med Lindsdal.

Heta tränardrabbningar

Ytterligare lokal förankring i årets division II finns på andra sidan sundet där Hasse Sjögren numera håller till som tränare för IFK Kalmar.

Den forne Glömmingetränaren har dessutom fått med sig talangerna Elin Olofsson och Nathalie Carlbrant från Färjestadens GoIF.

Nu ska ölänningarna bli en del i det IFK-bygge som ska tillbaka till division I. Sjögren vet vad som väntar.

Annons

– Alla kommer att vilja slå oss och alla kommer att jaga oss. Det är viktigt för mig att jag får in det budskapet i tjejerna, säger IFK–tränaren.

Det är alltså upplagt för heta möten även på tränarbänken och redan i premiären blir det derbykaraktär när Lindsdals IF gästar Runvallen.

Återstår att se om RM är rustat för tvåan då.

MADESJÖ IF

Anders Jonsson, tränare, första året

Mest betydelsefulla nyförvärv: – Vi har egentligen inga nyförvärv utan har flyttat upp egna juniorer och fått behålla våra 86:or som är duktiga.

Tyngsta förlust: Rebecka Ljungdal, back, Östers IF.

Försäsong: Tränar fem gånger i veckan. Två pass inomhus med mycket fys, två pass på grus och ett pass på Fredriksskans konstgräs.

LINDSDALS IF

Tina Fredriksson, tränare, första året

Annons

Mest betydelsefulla nyförvärv: Klara Adrian, back/mittfältare, Kristianopel, Marie Nilsson, back, comeback, Veronika Hagström, mittfältare, Skeppelanda.

Tyngsta förlust: Inga direkta förluster inför den här säsongen.

Försäsong: Tränar fyra gånger i veckan varav två gånger på konstgräs, en gång i Snurrom och en gång med spinning. Träningsmatcherna startar i början på mars.

IFK HÄSSLEHOLM

Simon Nilsson, tränare, fjärde året

Mest betydelsefulla nyförvärv: – Svårt att säga så här tidigt på säsongen. Vi har inte kommit igång med matcherna än så det är svårt.

Tyngsta förlust: Malin Bornander, back, Kristianstad DFF.

Försäsong: Tre pass på grus och ett med styrka i veckan. Träningsläger i Holland i början på april. Börjar med träningsmatcherna nu i helgen.

HAMMENHÖGS IF

Henrik Fröjd, tränare, första året

Annons

Mest betydelsefulla nyförvärv: – Vi har inte värvat några spelare uppifrån eller något spektakulärt. Men vi har en jämn och bra trupp.

Tyngsta förlust: Anna Björklund, mittfältare, väntar barn.

Försäsong: Har prioriterat träning inomhus med spel och fys. Kommer att gå ut på grus efter sportlovsveckan och då träna tre pass i veckan. Träningsmatchandet startar i början på mars.

IFK KALMAR

Hasse Sjögren, tränare, första året

Mest betydelsefulla nyförvärv: – Alla de som har kommit är nyförvärv som vi tror på. Jag tror på alla och vi ser inte att någon är bättre än någon annan i det här läget. Vi har också flyttat upp egna tjejer från ungdomsleden.

Tyngsta förlust: Sara Segerström, mittfältare, jobb i England åtminstone fram till sommaren.

Försäsong: Tränar fem gånger i veckan. Varierad fysträning, till exempel löpning eller simning, på måndagar, fotboll och fys onsdagar, fotbollspass tisdag och torsdag samt fys lördagar. Träningsläger i början på april i Helsingborg.

EMMABODA IS

Magnus Mellmark, tränare, tredje året

Annons

Mest betydelsefulla nyförvärv: Johanna Nilsson, back, IFK Kalmar, Emma Moline, back/mittfältare, Vissefjärda, Ann-Helene Lennartsson, målvakt, Belganet/Hallabro.

Tyngsta förlust: Inga förluster alls.

Försäsong: Tre pass på grus och ett fyspass i veckan. Kommer att träna tre gånger i veckan på grus när träningsmatcherna har börjat. Spelar första matchen nu i helgen.

VITTSJÖ GOIK

Tony Helm, tränare, tredje året

Mest betydelsefulla nyförvärv: Sara Cederqvist, back/mittfältare, Glimåkra, Felicia Pettersson, anfallare, IFK Hässleholm.

Tyngsta förlust: – Vi har kvar samma trupp som förra säsongen i dagsläget. Men några har avviserat att de bara vill spela i b–laget i år.

Försäsong: Har tränat tre gånger i veckan med mycket uppbyggnadsträning, både fotboll och kondition. Kommer att gå in på mer spelmässiga detaljer nu framöver. Spelar första träningsmatchen den 25 februari.

SKILLINGE IF

Josefin Ovesson, tränare, andra året

Annons

Mest betydelsefulla nyförvärv: Anna Wallers, mittfältare, Onslunda, Marie Andersson, mittfältare, Hammenhög.

Tyngsta förlust: Har behållit stommen i truppen.

Försäsong: Träning tre gånger i veckan med fotboll och fys kombinerat. Träningsläger i Skåne i mitten av mars. Börjar spela träningsmatcher i slutet av februari.

DFF KRISTIANSTADSTJEJERNA

Tony Kajrup, tränare, första året

Mest betydelsefulla nyförvärv: – Har värvat en del nytt folk till truppen. Men vi har ju ett division I-lag också (Kristianstad DFF) och det är svårt att veta vilka som kommer att spela där. Truppen kan ju förändras under säsongen.

Tyngsta förlust: Lina Kjellgren, back, Wä IF. En del spelare har också tagit klivet upp till division I–laget då Kristianstadstjejerna fungerar som ett farmarlag.

Försäsong: Fyra pass i veckan fördelat på ungefär hälften styrka/spänst och hälften fotboll. Varierar hårdheten på träningen vecka för vecka. Träningshelg på hemmaplan senare under våren. Börjar med träningsmatcherna nu i helgen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons