Annons
Nyheter

Åtta klubbar i ÖM-semifinaler

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008

FOTBOLL, ÖM

Denna tisdag drar ÖM-semifinalerna i fotboll igång på Tallhöjdens IP i Färjestaden. Under två dagar kommer de båda herrsemifinalerna och de båda damsemifinalerna spelas – och ingen klubb har representanter i både herrklassen och damklassen.

Annons

Åtta föreningar har fortfarande chansen att kalla sig öländska mästare i fotboll. På herr sidan är det Hulterstad, Färjestaden, Persnäs och Glömminge som har chansen att plocka hem titeln. Medan det på damsidan är fyra andra föreningar – Böda/Högby, Borgholm, Mörbylånga och RM.

TRE FAVORITER

På herrsidan kommer Hulterstads AIK möta Färjestadens GoIF och Persnäs AIF möta Glömminge IF. Färjestaden som spelar i elitfyran och Glömminge som spelar i fyran får ses som förhandsfavoriter när de möter varsitt division 6-lag.

– Vi hoppas väl på att kunna skaka om Färjestaden lite men det kommer bli väldigt tufft. Vi har dessutom flera spelare bortresta, men våra unga killar få gå in och ta för sig nu och det är nyttigt att spela sådana här matcher, säger Hulterstadstränaren Daniel Ingesson.

EN ÖPPEN SEMI

På damsidan möter Böda/Högby IFK Borgholm medan Mörbylånga GoIF möter RM. Borgholm som i år har imponerat stort i din debutsäsong i damtrean får gälla som favorit mot Böda/Högby som slåss för sin överlevnad i debutsäsongen i damfyran. Den andra damsemin är den mest öppna. Mörbylånga ligger precis bakom täten i damfyran med RM, med marginal, är sist i damtrean.

– Jag tror på mitt lag och visst känns det som att vi har en liten chans att besegra RM. Jag tror det laget som är bäst för dagen kommer att vinna men framförallt kommer det bli kul att se hur vi står oss mot motstånd från högre divisioner, säger Mörbylångatränaren Johan Hellsten.

Finalerna kommer att spelas på Tallhöjden på lördag. Endast RM:s damer har chansen att försvara titeln som öländska mästare i fotboll då fjolårssegraren på herrsidan, IFK Borgholm, slogs ut redan i åttondelsfinalen mot Glömminge i år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons