Annons
Nyheter

Åtta år sen sist

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2006

FOTBOLLFör åtta år sedan blev Anders Johansson årets ÖB-lirare.Nu är det alltså dags igen för RM IF:s libero.– Jag har faktiskt haft lite koll på det där, avslöjar 32-åringen, som delar priset med Martin Gustavsson och Johan ”TT” Pettersson.

För andra året försöker ostölänningarna svinga upp sig en serietillhörighet och Anders Johansson har varit ett av många glädjeämnen i RM-lägret.

Annons

”Anders Johan” har varit omutlig i det tre man starka bakre ledet tillsammans med Lars Otterdahl och Valentin Folkemark.

– Det har faktiskt gått otroligt mycket bättre än vad vi hade förväntat oss, förklarar Johansson andraplatsen som nykomlingar i division IV.

– Det trodde jag aldrig och det är väl egentligen bara Smedby som har varit bättre än oss.

Varför har ingen i fyran kunnat läsa sönder er 3-5-2-uppställning?

– Jag vet inte riktigt. Men vi har vunnit mycket boll på mittfältet och jag har dessutom haft två väldigt duktiga markerande backar bredvid mig, säger Anders.

”Lötte” i vägen

RM:s liberogigant blev utsedd till årets ÖB-lirare redan 1998 och att han är minst lika bra nu som då förklarar han så här:

– Jag har ju spelat och tränat regelbundet tack vare att jag har fått vara skadefri under långa stunder, det har varit nyckeln.

I fjol hade dock Johansson inledningsvis problem med knäet, men när han blev frisk var det inte bara att stiga in på sin sedvanliga centrala plats i backlinjen. Anledningen stavades Andreas Löttiger.

– ”Lötte” gjorde det väldigt bra och det tog ett tag innan chansen kom igen.

Annons

Ett gift

Men möjligheten dök upp och Anders var med om att kvala upp sitt RM till fyran – en viktoria som i detta nu håller på att repriseras.

Ölänningarna kvalar uppåt för andra året i rad, nu till elitfyran, och började med att tvåla dit Högsby IK med 2–0 hemma på Runvallen.

– Högsby var bra, det var tur att vi var effektiva i början, lyder Johanssons matchanalys.

Fortsättningen i kvalet, Eneryda nästa?

– Böda/Högby har ju slagit Eneryda två gånger i år, så helt omöjligt tycker jag inte att det ska vara.

Och hur ser din fotbollsframtid ut?

– Jag vet inte riktigt. Det har ju gått väldigt bra, så det känns svårt att sluta.

– Det har nästan blivit som ett gift..., avslutar den nu tvåfaldige ÖB-liraren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons