Annons
Nyheter

Anton blixtinkallas till seriefinalen

Nyheter • Publicerad 19 maj 2009

FOTBOLL, ELITFYRAN

Från en timeout från fotbollen direkt in i en seriefinal i elitfyran.

Annons

– Det ska bli kul att komma igång igen, säger Anton Eriksson som ska vakta Färjestadens GoIF:s mål i seriefinalen mot Smedby BoIK på torsdag då Färjestadens båda ordinarie målvakter saknas.

Anton Eriksson, 19, värvades till Färjestadens GoIF från Kalmar FF:s tipselit inför säsongen. Men efter inomhussäsongen – då han deltog i flera inomhusturneringar med Färjestaden – tog han en timeout från fotbollen och har inte tränat med laget de senaste månaderna.

Färjestadens mål har under säsongens inledning istället vaktats av Joakim Deurell. När denne skadade sig i matchen mot Timmernabben fick istället Pontus Knutsson ställa sig i målet. Knutsson drog dock på sig en grov utvisning i sin säsongsdebut och har nu en längre avstängning att vänta.

Detta bäddar för Anton Eriksson som nu gör sin a-lagsdebut i Färjestadens GoIF – i seriefinalen mot Smedby BoIK.

– Jag ingår ju ändå i truppen och måste ju ställa upp för laget när de behöver mig, säger Eriksson.

Hur kommer det sig att du inte tränat med truppen något under våren?

– Jag har inte haft suget. Men jag känner jag får chansen att visa vad jag kan nu och det ska bli kul att komma igång igen.

TIPSELIT

Eriksson kommer ursprungligen från Ljungbyholms GoIF. De två senaste säsongerna har han dock spelat med Kalmar FF:s tipselit men föll inför årets säsong för åldersstrecket.

– Jag har spelat a-lagsfotboll tidigare med Ljungbyholm. Sista året där stod jag nästan hela säsongen och dessutom håller nästan tipselit högre klass än vad elitfyran gör. Så jag känner mig redo.

Annons

För att förbereda sig inför matchen tränade Eriksson extra med Färjestadens målvaktstränare i går kväll och i dag gör han sin första träning med laget.

– Får jag bara känna på bollen lite och hitta känslan tror jag det kommer gå bra.

Hur bra koll har du på laget?

– Jag spelade och tränade med dem hela försäsongen men jag har faktiskt inte sett någon match i år. Jag har bara hängt med hur det gått för dem.

När Pontus kommer tillbaka från sin avstängning – kommer du fortsätta spela då?

– Jag vet inte. Jag får se hur det känns då och bestämma mig om det blir en fortsättning eller inte.

Slutligen, vad tror du om matchen mot Smedby?

– Jag tror det blir väldigt tufft men jag tror att vi vinner.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons