Annons
Nyheter

Anna Holm lämnar RM – spelarflykt hotar

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2006

FOTBOLLMinns ni spelarflykten från Böda/Högby inför årets säsong?Något liknande kan vara på väg att drabba RM:s damlag till nästa säsong.

ÖB-sporten skrev i torsdags att Louise Bengtsson och Linda Nilsson varit och tränat med IFK Kalmar och att båda inte är 100 procent klara för spel i RM-tröjan säsongen 2007.

Annons

Och det är fler spelare som är osäkra till en fortsättning och även spelare som definitivt inte kommer att spela i RM nästa år.

Waller sticker

Sofie Waller, som använts både som back och forward denna säsong, är en som verkar sticka från Runvallen.

– Jag har börjat fundera lite på nästa säsong och det mesta lutar åt att jag inte blir kvar i RM. Men det är inte bestämt än vart jag går.

Waller har varit och tränat en gång med årets seriekonkurrent i damtvåan, Lindsdals IF, och det ser ut som att det är just där hon kommer att spela 2007.

– Ja, förmodligen. Jag har inte hunnit få någon jättebra bild av föreningen än eftersom jag bara varit där en gång, men det verkar vara ett trevligt gäng och jag kommer att fortsätta träna med dem.

Martina fostrar

Veteranen och pådrivaren Martina Nilsson spelar inte heller i RM nästa säsong, men det är inte på grund av att hon ska byta klubb. Nilsson ska nämligen vara mammaledig till våren.

– Ja, det är tänkt att jag ska bli mamma igen, så jag ska vara hemma och fostra nästa generation fotbollsspelare, haha. Men om allting går bra kanske jag kan börja träna lite till hösten.

Anna sticker

Annons

Mittfältaren Anna Holm ser till största sannolikhet ut att byta RM IF mot Madesjö IF nästa säsong. Holm har bott i Nybro ett tag nu och jobbar i Växjö tillsammans med Madesjös allroundspelare Jessica Thulin.

– Hon har varit och tränat med oss en gång, men vad jag har förstått är det väl bara papprena som ska skrivas på, säger Madesjös assisterande tränare Bengt Nilsson.

Klubbarna är överens då eller?

– Ja och vi är överens med Anna också. Och vi är mycket glada att få Anna till oss.

”Jossan” slutar

Försvararen Josefin Nyberg vet inte vad hon ska göra säsongen 2007.

– Nej, det har jag inte funderat så mycket över. Det är innebandyn som gäller nu.

Nyberg har precis dragit igång en ny säsong med sitt Färjestadens IBK och det är just innebandyn som är nummer ett för ”Jossan”.

– Ja, abslout. Jag får se om det blir någon fotboll överhuvudtaget nästa år. Jag är lite inne på att lägga av helt.

Varför då?

Annons

– Jag känner inte för det. Jag har inte tyckt att det har varit så roligt de senaste åren. Jag har inte haft någon lust.

Men om du inte lägger av. Blir det RM då eller kan det bli någon annan klubb?

– Då blir det nog RM i så fall.

Jagar tränare

Damfotbollsansvarige Bengt Johansson är dock inte alltför orolig över en eventuell spelarflykt.

– Ju fortare vi löser tränarbiten, ju bättre är det ju. För får man inte den löst kanske spelarna går lite vind för våg, men annars tror jag inte det i den här föreningen med den här gemenskapen. Det ska mycket till om man lämnar.

Men det är ingen som aviserat att de ska lämna klubben?

– Nej, inget som jag vet om. Däremot hoppas vi lite på att få lite nyförvärv också. Vi vill ju fortsätta vara nummer ett på Öland och då måste vi ju jobba för det.

Hur går det annars med att hitta en ersättare till Patrik Gustavsson som tränare?

– De växer inte på trän. Jag har ett namn på gaffeln som jag ska få besked av till helgen. Jag hoppas på honom.

Annons

– Annars har vi nog ringt till snart 20 stycken, för vi var ute ganska tidigt.

– Nästan för tidigt för många hade inte bestämt sig då. Och många har inte vågat ta ett damlag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons