Annons
Nyheter

Andra raka cupsegern för Toms Färjestaden

Nyheter • Publicerad 26 december 2008

FOTBOLL, LÄNSFÖRSÄKRINGAR

KALMAR LÄN CUP 2008

Annons

Med resolut försvarsspel och hela två mål framåt ledde kapten Tom Karlsson under annandagen sitt Färjestadens GoIF till andra cupsegern på kort tid.

– Så jävla roligt, säger försvararen strax efter han lyft bucklan.

Färjestadens GoIF hade inte imponerat i gruppspelet, även om det var stor öländsk dominans där. Av nio deltagande lag var fem från Öland och av dessa gick fyra vidare till semifinal. I den första semin ställdes arrangerande Färjestadens båda lag mot varandra och den tempostarka och välspelade matchen slutade 4-3 till lag 1 efter att cupens skyttekung Filip Lindqvist karatesparkat in det avgörande målet.

– I semin lossnade det rejält för oss. Det var en underhållande match, säger Tom Karlsson.

”Mörby” heta

Färjestadens finalmotståndare var Böda/Högby, som hade imponerat i gruppspelet och sedan semifinalbesegrat Mörbylånga, som också övertygat i gruppen och slagit ut Kalmar AIK. Mot ”Mörby” gjorde B/H-coachen Jonas Nilsson bland annat två mål på frispark innan han i sudden death klackade fram bollen till Victor Byström som satte avgörande 5-4 till nordölänningarna som därmed var i final.

B/H ledde

Och B/H började sedan bäst i finalen mot Färjestaden. Frisparkskonungen Jonas Nilsson satte både 0-1 och 1-2, men båda gångerna kvitterade Tom Karlsson för Färjestaden, som sedan vände på steken och vann med 5-2, trots en storspelande Conny Hultenius i B/H-buren.

– Vi ligger ju under i början, men sedan vänder vi och vinner på vår kondition. Och vi har bra spel när vi kommer igång, säger Karlsson.

Och du fick göra hela två mål...

Annons

– Ja, det är roligt att göra mål.

Segern i Färjehallen under gårdagen var Färjestadens GoIF:s andra på endast två veckor.

– Och fler ska det bli, avslutar Tom Karlsson med ett leende.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons