Annons
Nyheter

Bröllop vecka 32

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2006

Martin Werninge, från Alby på Öland och Annika Huhtasaari, från Luleå vigdes den 17 juni i Resmo kyrka på Öland. Bröllopsfesten hölls på Hulterstadgården. Paret är bosatt i Västervik.

Den 8 juli ägde vigsel rum i Mortorps kyrka mellan Kim Stranne och Helena Rigbo, Kalmar. Brudgummen är son till Eva och Lasse Stranne, Hasslö och bruden är dotter till Ann-Sofi Rigbo och Anders Larsson, Ljungbyholm. Vigselförrättare var Ove Karlsson. Tärna var brudens syster Anna Larsson och bestman var Daniel Nyström. Brudnäbb var Tobias Eringstam. Solosång framfördes av brudgummens syster My Stranne. Bröllopsfest hölls för släkt och vänner i Bjursnäs.

Annons

I Smedby kyrka på Öland vigdes den 8 juli Krister Johansson och Cecilia Elfving, Mörbylånga. Vigselförrättare var kontraktsprost Leif Bengtsson. Brudnäbb var parets dotter Lisa. Brudgummen antog efternamnet Elfving.

Vid Stora alvarets kant i Gårdby kyrka vigdes den 22 juli Per Palmquist och Alyona Florenko, Gårdby. Vigselförrättare var kyrkoherde emeritus Birgitta Friberg. I samband med vigseln antog bruden Palmquist som efternamn.

Vigsel mellan Jonas Hallén och Petra Bjärenstam, Uppsala, har ägt rum den 22 juli. Paret vigdes i sin trädgård vid sommarhuset i Rönnerum på Öland av kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson. Bruden är bördig från Kalmar och brudgummen från Öland.

I Källa Ödekyrka vigdes på midsommardagen, den 24 juni Fredrik Bertilsson och Jessica Petrovic, Lund/Lilla Horn. Bruden har anknytning till Hörlösa, Persnäs. Vigselförrättare var prosten Stig Johnsson. Sång framfördes av Helena Johansson Stegert och musik av Björn Erlandsson. Brudnäbbar var parets hundar Amigo och Jana samt vänners barn, Maja Milovanovic och Matilda Råbrant. Tärnor var Anna Berglund-Puri, Helen Johansson-Milovanovic, Lisa Romano och Maria Simfelt. Bestmen var Christian Jansson, Andreas Linde, Andreas Malm och Henrik Nelander. Bröllopsfesten hölls i Källa Bygdegård.

I Torslunda kyrka vigdes den 29 juli Johan Kalin och Susanne Johansson, Färjestaden. Vigselförrättare var kyrkoherde Jan-Olof Lund. Brudnäbbar var parets barn Maja och My. Tärna var brudens syster Emelie Johansson och marskalk var Patrik Magnusson. Bröllopsfesten hölls i Stenåsa Bygdegård.

I Källa gamla kyrka vigdes den 22 juli Ulf Josefsson och Yvonne Johansson, Gladhammar, Västervik. Bruden är bördig från Källa. Vigselförrättare var prosten Stig Johnsson. Brudnäbbar var Karolina Sarenberg och Olivia Dahlin-Sarenberg. Sång framfördes av Madelene Josefsson och Sandra Strömqvist. Efter vigseln hölls bröllopsmiddag på Guntorps Herrgård i Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons