Annons
Nyheter

Traditioner och nyheter med nya delägare

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2014

De vill bevara Halltorps Gästgiveris traditioner men också lägga till lite nytt. Från den första oktober utökades ägarskapet med två personer. En av dem har en historia med gästgiveriet och vad det står för.Tillsammans drev de på tre år upp Bremersons Matupplevelser i Kalmar till en hög nivå och hamnade i White Guide. Nu är de nya delägare i Halltorps Gästgiveri och har även med sig en kock som jobbat hos dem och dessutom var en av de första eleverna på restaurangskolan på Halltorp. Johan Idermark och Lars Johansson är de nya delägarna och Jesper Kansten är den nye kocken. Johan och LarsJohan som jobbat på gästgiveriet tillsammans med Josef Weichl och även varit lärare där har mycket med sig av Halltorps traditioner. Han har också jobbat utomlands, på ambassader och även studerat vid Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Han är utbildad restauranglärare. Johan kommer nu att vara köksmästare samt ansvarig för restaurangutbildningen. Kollegan Lars går in som gästgivare, tillsammans med Andreas Strömberg som är delägare sedan drygt ett år, samt ansvarig för restaurangdelen. Han är säljaren som med sitt stora intresse för mat och dryck startade och framgångsrikt drev Bremersons tillsammans med Johan. Ett arbete som gett många erfarenheter av hur man skapar goda mat- och dryckesupplevelser. Tillsammans med Johan och Lars har också Jesper jobbat i verksamheten i Kalmar. Han är en av de första som utbildades på restaurangskolan på Halltorp och gick ut 2004. Han har meriterat sig som tävlande i Svenska Juniorkocklandslaget och kock på den ansedda krogen Oaxen i Stockholm. Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.CARIN SVENSSON

Redaktion
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons