Annons
Nyheter

Vattentornet återfår sin forna glans

Nyheter • Publicerad 1 juni 2011

Femtio år i utsatt läge för busväder och luftföroreningar sätter sina spår och kan få vem som helst att böna efter ansiktslyftning och allmän rekonditionering. Och för vissa krävs dunderkurer i form av antimögel-preparat och många bar i högtryckstvätten, som när köpingsviksföretaget HGHK AB med Åsa och Hans Gustafsson tar sig an vattentornet i Borgholm.

Makeovern startade för drygt en månad sedan och börjar nu få avsedd verkan, sakta återfår vattentornet sin forna vita glans. På köpet bjuds Ölandsbladets läsare på några spektakulära bilder från Borgholms för stunden högst belägna arbetsplats där höjdrädda icke göre sig besvär.

Annons

Vattentornet byggdes i början av 1960-talet och ska mäta dryga 20 meter från topp till tå. Någon funktion, förutom som landmärke och hem för fladdermöss samt ett knippe signalsändare, fyller vattentornet inte i dag.

– Det togs ur drift på 90-talet, vet den förre VA-chefen Bo Persson att berätta och tillägger:

– Vattenbehållaren i tornet är på 600 kubikmeter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons