Annons
Nyheter

Sommarupptakt i Böda hamn

Nyheter • Publicerad 1 juni 2011

Efter en lång och kall vinter då nederbörd och vindar samarbetat och täckt hela hamnen i ett tjockt lager is och snö, ser vi nu äntligen ett slut på eländet.

En vacker vårdag var plötsligt dörrarna till de små bodarna öppna på vid gavel och hela hamnen var full av folk. Som flitiga myror var alla i full färd med att skura, måla, snickra och sopa. Dansbanan gjordes ren inför sommarens fröjder och bord och bänkar fick en välbehövlig översyn med skurborstar och penslar.

Annons

Hamnens folk tillsammans med företagarna och frivilliga krafter från föreningen Böda och Böda hamns utveckling, som också bjöd på korv och kaffe, hjälptes åt att göra hamnen lockande inför ännu en sommars aktiviteter. Båtägarna hade bråttom med den sista finputsningen inför sjösättningen och hamnkaptenen med sina medhjälpare sopade ihop sanden efter vinterns halkbekämpning. Nu ser vi fram mot en trevlig och skön sommar i Böda hamn.

Text o bild: Kerstin Svensson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons