Annons
Nyheter

Rivalernas kamp i Kalmarsund

Nyheter • Publicerad 1 juni 2011

En stilla dag i Kalmar sund. Solen står högt, har faktiskt bestämt sig för att gå ner om en timme eller så. Svanparet ligger och har det skönt då ytterligare en kommer nära. En inkräktare? Någon som vill ta min käresta? Raggen reser sig: Han måste bort!

Det skriver Berne Wilhelmson efter sina upplevelser under en helt vanlig promenad runt golfbyn i Ekerum. Med kameran i ett stadigt grepp fotograferade han en bildserie när inkräktaren jagas bort.

Några andra som var ute på promenad härom dagen var den lilla familjen med gravänder, som Ölandsbladets reporter Ulf Hedman stötte på under en biltur genom Stora Frö. Utan trafikljus och övergångsställe blev det fullt upp för andföräldrarna att se till så att alla ungar kom säkert över vägen. Men det lyckades och tryggt kunde de vandra vidare i det höga gräset.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons