Annons
Nyheter

Något för alla med Diggiloo

Nyheter • Publicerad 9 juli 2009

Rockigare än någonsin intog Diggiloo Ekerum Golf&Resort på tisdagskvällen. Denna gigantiska föreställning är som en riktigt stor familjefest. Öron- och ögongodis i form av Ola, Brolle, Jessica, Sara, Magnus, Thomas, Arja, Niklas, Amy och så Lasse Holm och barnens favorit Mojje.

Mojje värmde upp från lilla scenen tillsammans med sonen Theo i ett bejublat framträdande innan den stora showen. Verkligen ett smart drag och bra initiativ. Det kan annars bli lång väntan om man är tidig. Mojje skyndade sedan till stora scenen och förvandlades där bland annat till Hårdrocks-Mojje. En annan flickfavorit, Ola (en av Sveriges mest eftertraktade singlar) drog igång showen med sin hit ”Natalie” och sedan bara det rullade på. Vi fick höra artisternas största låtar blandat med andra väl utvalda låtar och det var verkligen lyckat. Som artist är det säkert väldigt roligt och utmanande att få sjunga annan musik än sin egen. Det märktes särskilt när Sara Löfgren sjöng Ted Gärdestads ”Låt kärleken slå rot”, Brolle sjöng ”The show must go on” och Amy Diamond ”Non, je ne regrette rien”.

Annons

Komikern Thomas Petersson pratar helst själv, då vet han att det blir något vettigt sagt!?! Thomas humor och svada var välkomna inslag mitt i all musiken. Det visade sig att Thomas och även trumpetaren Magnus Johansson var riktigt duktiga på att båda sjunga och dansa. Thomas dök upp som Caroline af Ugglas och Malena Ernman och Magnus Johansson tillsammans med Lasse Holm och Niklas Strömstedt blev flickidoler när de sjöng EMD:s ”Baby Goodbye”.

Och självklart hyllades Michael Jackson. I en mäktig version av ”We are the world”, gav hela Diggiloogänget sin hyllning till The King of Pop, som fördes till sin sista vila just denna dag. Amy Diamond var med i Diggiloo 2006, igår var hon gästartist och den tjejen är suverän på scenen. Lika suverän som Diggiloo-orkestern under ledning av Leif Ottebrand och dansarna Jennie Larsson och Lisa Stadell.

Långväga ifrån kom även i år Eva-Lena Vind, Annelie Simonsson, Agneta Svensson, Karin Johansson och Irene Malmström och njöt i solskenet. Ja, några timmar innan showen bröt ett hejdundrande åskväder ut över Öland, men när Lasse Holm och hans gäng äntrade scenen var allt som vanligt, sol, sol, sol och blå himmel. 7 227 personer i publiken kom i tid och utav förra årets trafikkaos märktes intet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons