Annons
Innehåll från StayNordic

Hyr ut sommarstugan på dina villkor

Står fritidshuset tomt några veckor i sommar? Passa på att hyra ut – tryggt och säkert – och på dina villkor. Samtidigt som du tjänar en slant för att täcka höjda elkostnader eller bygga ny altan.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Vi svenskar älskar våra fritidshus. Men handen på hjärtat. Visst är det så att stugan står tom veckovis vissa år – även under sommarsäsongen?

Efterfrågan på sommarbostäder fortsätter att vara stark, särskilt i Kalmartrakten och på soliga Öland.

Så gör nu slag i saken. Hyr ut en vecka eller två till sommargäster. Kanske för att täcka upp för elräkningarna eller tjäna en slant till ny investering.

Genom att anlita din nya lokala stugförmedlare StayNordic slipper du all den osäkerhet och oro som många förknippar med uthyrning. Din stuga syns på alla de stora bokningssajterna samtidigt som du får alla fördelarna med en engagerad stugförmedlare nära dig.

Här är fem starka skäl att hyra ut genom StayNordic:

Skippa bindningstiden och bestäm själv

En del husägare vill vara delaktiga i gästkontakten och bara få hjälp med administration. Andra föredrar att låta stugförmedlaren sköta allt från gästkontakt till tillsyn och slutstädning. Om du vill så kan du byta avtalsnivå mellan varven.

När du skriver avtal med StayNordic så kan du säga upp ditt avtal när du vill. Du måste inte ens fullfölja säsongen ifall det inte passar dig längre. StayNordic har alltid två månaders uppsägningstid, även om du vill avsluta avtalet under pågående säsong.

Extra skydd och trygghet

En vanlig hemförsäkring täcker i regel inte skador som uppstår i samband med uthyrning av ett fritidshus. När du hyr ut genom StayNordic behöver du inte själv teckna någon extra försäkring. I deras avtal ingår alltid ett särskilt skydd för husägare som täcker kostnader vid större skador. För dig som vill vara extra säker erbjuds även ett kompletterande skydd för mindre skador om olyckan skulle vara framme.

Lokal personal och servicekontor

Lokalkännedom, närvaro och samarbete ger trygghet och trivsel både för dig som husägare och för dina gäster. StayNordic har servicekontor på flera orter i Sverige med kunniga lokala representanter som hjälper till med alla frågor. Du får hjälp med allt från hyressättning till att organisera slutstädningen.

Garanterad hyresintäkt även vid avbokningar

För att du ska ha en tryggare uthyrning ger StayNordic dig ersättning även om gästen ångrar sig. Detta gäller för bekräftade bokningar, det vill säga när gästen har betalat in sin första delbetalning. Hur stor ersättningen blir vid en avbokning beror på hur många dagar det är kvar till ankomstdagen. Från själva bokningsdagen fram till 30 dagar innan ankomstdagen är du garanterad 30 procent av din hyresersättning. Är det 29 dagar eller mindre kvar till ankomstdagen erhåller du 100 procent – alltså hela beloppet.

Du syns på de stora bokningsportalerna

När du hyr ut genom StayNordic blir ditt hus bokningsbart på StayNordics hemsida staynordic.se. Förutom hemsidan öppnas ditt hus upp för bokning hos alla de viktiga återförsäljarna som StayNordic har avtal med. Här återfinns bland annat europeiska resebyråer och stora onlinekanaler som Airbnb, Booking,com, Holidu, Vrbo och många fler.

Det finns många starka skäl att välja StayNordic när du ska hyra ut ditt eget lilla sommarparadis.

Så får du hjälp med att hyra ut ditt boende.

”Vi ser det som en chans att kunna skapa ett potentiellt livslångt förhållande med varje hus.”

Svensk Fastighetsförmedling Sydost inleder ett unikt samarbete med nya stugförmedlaren StayNordic som ska göra det lättare att köpa och hyra ut stuga och hus. Tillsammans kommer de att erbjuda fastighetsägare en mer effektiv flexibilitet mellan köp och uthyrning av stugor och hus.

– De flesta husägare vet inte idag hur marknaden kommer att utvecklas. Samarbetet kommer att ge dem en möjlighet få en långsiktig utveckling av sitt hus. Till exempel kan man inkludera ett förmedlingsavtal med StayNordic för att kunna finansiera ett fastighetsköp med Svensk Fastighetsförmedling. En annan variant kan vara att avvakta med en husförsäljning och hyra ut det under tiden, säger Torbjörn Fredman, VD på StayNordic.

– Vi ser det som en chans att kunna skapa ett potentiellt livslångt förhållande med varje hus, för att ge både våra köpare och säljare de bästa lösningarna, säger Håkan Hellström, VD för Svensk Fastighetsförmedling Sydost.

Samarbetet inleds i utvalda regioner och har redan rönt uppskattning bland hus- och stugägare. Svensk Fastighetsförmedling Sydost, har 27 BoButiker och verksamhet i Småland, Halland, Blekinge, Skåne och på Öland.

Efterfrågan på sommarbostäder fortsätter att vara stark. Passa på att hyra ut din pärla genom en lokal stugförmedlare.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se