Annons
Innehåll från ICA SUPERMARKET ALMÉRS

Hjärtat finns alltid hos Almérs: ”Kunderna blir som ens vänner”

De började som sommararbetare för evigheter sedan. ”Det finns alltid något att göra och kunderna blir som ens vänner.” Kerstin Nilsson och Anneli Nilsson Byman kan inte tänka sig en bättre arbetsplats än Almérs i Färjestaden.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Det är de goda kunderna och den härliga gemenskapen med kollegorna som gjort att Kerstin Nilsson och Anneli Nilsson Byman återvänt till ICA Supermarket Almérs i Färjestaden där båda började lagom till sommarsäsongen för 40 och 30 år sedan.

– Det känns som att jag jobbat här sedan jag föddes, säger Kerstin som kom till Almérs direkt efter gymnasiet 1982 och blev kvar under många år.

Men 2008 tog hon sig en avstickare i en helt annan bransch där hon stannade i tio år.

– Jag var nyfiken på att göra något annat och bytte till Bauhaus. Men känslorna för Almérs fanns kvar hela tiden. Det var många kunder som kände igen mig från matbutiken och undrade när jag skulle komma tillbaka, säger Kerstin.

– Man ger och tar emot och kunderna blir som ens vänner, säger Anneli Nilsson Byman, om det fina med att arbeta på Almérs.
– Man ger och tar emot och kunderna blir som ens vänner, säger Anneli Nilsson Byman, om det fina med att arbeta på Almérs.
”Jag jobbade med människor inom hemtjänsten och det gör jag även nu.”

För Anneli blev pausen betydligt längre. I över 20 år arbetade hon inom hemtjänsten innan hon återvände till Almérs.

– Jag började sommaren 1990 och fick snabbt fast tjänst. Efter ett par år fick jag barn och var mammaledig ett tag. Jag är utbildad vårdbiträde och det passade bra att arbeta inom hemtjänsten då. Men jag tänkte att om jag någonsin ska byta jobb så får det bli Almérs igen.

Och mycket riktigt hösten 2019 blev det dags att åter börja arbeta i den personliga matbutiken. Då upptäckte hon att flera gamla kollegor från förr fanns kvar. Ett gott tecken, kände Anneli direkt.

– Jag jobbade med människor inom hemtjänsten och det gör jag även nu.

Det är personalen som gör Almérs till den personliga matbutiken i Färjestaden. Anneli Nilsson Byman och Kerstin Nilsson stortrivs sedan många år tillbaka.
Det är personalen som gör Almérs till den personliga matbutiken i Färjestaden. Anneli Nilsson Byman och Kerstin Nilsson stortrivs sedan många år tillbaka.
”Vi räknar med att vara kvar tills det är dags för pensionen.”

Anneli ock Kerstin medger att det är ett fysiskt jobb med tunga lyft och ibland kan det vara enformigt, särskilt vid kassan. Men det är också varierat och socialt. Tack vare bra scheman växlar man mellan kassa och butik.

Det finns alltid något att göra, smått som stort. Förutom att fronta varor i hyllorna så ska bullar och frallor bakas. Båda arbetar deltid och räknar med att vara kvar tills det är dags för pensionen.

– Om vi sköter oss vill säga, säger Anneli och Kerstin i munnen på varandra och skrattar.

För det är något alldeles speciellt med stämningen på Almérs – både bland kunderna och kollegorna. Det är de personliga mötena, förklarar Kerstin. Här tar alla sig tid att småprata och hjälpa till när kunderna behöver. Det finns en stolthet i att vara lyhörd och närvarande.

– Vi har en speciell kund som alltid frågar efter oss när hon kommer in. Hon är 3,5 år och kallar oss för sina kompisar, säger hon.

Vissa kunder kommer in varje dag för att prata medan andra storhandlar en gång i veckan. Men alla hälsar och frågar hur det är. Eller ber om middagstips.

– Man ger och tar emot. Kunderna blir som ens vänner, säger Anneli.

– Det är personalen som gör Almérs till den personliga matbutiken i Färjestaden, säger platschefen Sofie Börjesson.
– Det är personalen som gör Almérs till den personliga matbutiken i Färjestaden, säger platschefen Sofie Börjesson.

Det är personalen som gör Almérs till den personliga matbutiken i Färjestaden, utan dem hade det aldrig blivit den här familjära atmosfären som är så viktig för oss, berättar platschefen Sofie Börjesson.

– De förgyller min och kundernas dag och gör mitt jobb till det bästa!

Om Anneli och Kerstin

Anneli Nilsson Byman

Bor: I en villa i Skarpa Alby på östra sidan av Öland.

Familj: Man, fyra barn och fyra barnbarn.

Hobby: Familj, vänner och engagemang i SSG IF.

Kundkorgen: Jag handlar gärna butikens egna grillade revben eller kyckling tillsammans med vår egengjorda potatissallad.

Kerstin Nilsson

Bor: I villa i Färjestaden.

Familj: Man, en dotter och en son som är vuxna och utflugna.

Hobby: Barnbarnen, promenader och cykelutflykter.

Kundkorgen: Det är viktigt att köpa med sig gofika och kaffe till våra utflykter.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se