Annons
Hela 290 ungdomar ska få Manchester United–träning, konstaterar Johan Göransson, ungdomsledare i klubben.
– Än så länge kan vi bara spekulera i vem som kommer från United. Vi vet att det är två instruktörer, sedan kanske det kommer några gamla svenska spelare med anknytning till klubben.
Fotboll • Publicerad 24 maj 2018
”Eftersom våra barn går i skolan så tittar vi på ett möjligt samarbete med Kalmar FF och akademin där inne”, säger Johan Göransson, ungdomsledare i FGoIF.
”Eftersom våra barn går i skolan så tittar vi på ett möjligt samarbete med Kalmar FF och akademin där inne”, säger Johan Göransson, ungdomsledare i FGoIF.

Den spontana tanken då är ju Jesper Blomqvist eller Henrik Larsson.

– Ja, det vore häftigt. Vi har fått lämna vissa förslag men vi vet bara att de kommer vara välmeriterade. Vad jag vet är det första gången de är i Skandinavien så det går inte att se vilka som varit här innan, säger Göransson, Färjestadens GoIF och Destination Kalmar.

Annons

Manchester United soccer school kommer att träna spelarna i åldrarna 8–17 år. Klubben har skissat på ett upplägg där två åldersgrupper ska få träning per dag. Det innebär att omkring 290 spelare drillas av United.

– Vi vill ju att så många spelare som möjligt ska få möjlighet och försöker hitta en lösning för alla i klubben och siktar även på att ha en föreläsning där vi bjuder in regionens tränare.

Besöket den 11-15 juni innebär måndag till fredag.

– Eftersom våra barn går i skolan så tittar vi på ett möjligt samarbete med Kalmar FF och akademin där inne, om Uniteds instruktörer kan nyttjas därinne dagtid.

Något speciellt som händer kring besöket annars?

– Det blir säkert en massa happenings och profilering kring United, ännu mer röda färger kring Tallhöjden!

Vad var din känsla när ni fick reda på det?

– Mycket glädje, det blir skitskoj för barn och ungdomarna. En riktig boost i vardagen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons