Annons

Mycket strul på VM för ölänning

Först gick inte flyget. Sedan kom inte tävlingsprylarna fram. Därefter sköts VM–tävlingen upp på grund av vädret. Men när väl VM–premiären blev av så kom Andreas Gustafsson igång fint med egna utrustningen.
Kitesurfing • Publicerad 9 februari 2019
Svenska landslaget på VM, med Andreas Gustafsson stående i mitten.
Svenska landslaget på VM, med Andreas Gustafsson stående i mitten.

Nu har första snökite–tävlingen avgjorts, en bantävling som avgörs i olika heat. Totalt var Gustafsson på en 14:e plats av 24 deltagare första dagen. Andra dagen hade han fått sin egen utrustning och kunde köra upp sig i fältet med en femte och en sjätteplats. På fredagseftermiddagen var det oklart kring slutplacering. Men en stark insats sett till uppladdningen.

Annons

– Det började med att flyget blev inställt på Arlanda på grund av snökaoset förra helgen, berättar pappa Rune Gustafsson.

Landslaget kom iväg en dag senare – men det gjorde inte packningen med alla prylarna till kitesurfingen.

– Allt var kvar i Stockholm och de fick hyra massa prylar för att kunna köra.

Det var dock inte slut på strulet där. Första loppet fick skjutas upp efter att det först varit iskallt, sedan smällt och sedan fryst till igen.

– Det var tunn is och sedan blött därunder så det gick inte att köra. Men det kanske var svenska lagets lycka att det sköts upp med tanke på alla problem som tagit tid och energi…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons