Segertåget tuffar vidare

FOTBOLL, DIV 5 Artikeln publicerades
Jonatan Jansson satte 1–0 för Färjestaden i seriefinalen mot Ruda. Även 2–0 kom och seriens tätaste försvar höll och femte raka segern bärgades.
Foto:Mikael Almasi
Jonatan Jansson satte 1–0 för Färjestaden i seriefinalen mot Ruda. Även 2–0 kom och seriens tätaste försvar höll och femte raka segern bärgades.

Överraskningslaget Ruda hade inte heller något att sätta emot på Tallhöjden. Färjestadens Goif tog femte raka vinsten i seriefinalen.

– Vi presterar vår bästa fotboll för säsongen, säger coach Måns Fredriksson efter 2-0-segern.

Färjestadens Goif–Ruda IF 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 Jonatan Jansson, 2–0 Joakim Signell.

Det var andra matchen i rad på Tallhöjden som tekniskt sett var en seriefinal. Liksom i mötet med Timmernabben senast stod FGoIF som segrare – den här gången med siffrorna 2–0.

– Det flyter på, poängen trillar in – och nu presterar vi bra också. Vi spelar vår bästa fotboll i år under andra halvan av första halvleken. Det är också då vi gör målen, säger Måns Fredriksson.

Efter 23 minuter gjorde Färjestaden 1–0. Därefter hade de röda mängder av lägen att utöka. Robin Sjöö missade ett friläge efter en misstänkt offside. Därefter satte Sjöö ett friläge – som sent flaggades för offside. Det var scener tonsatta av en symfoni av Ruda-gnäll.

– Det var ett jäkla liv på dem, de gnällde efter varje domslut. Vi drogs med i det och det blev en gnatig och tjatig halvlek. Men vi hanterade det bäst.

Ledningen utökades precis innan paus med ett typiskt FGoIF-mål: mittbacken Joakim Signell gick upp och nickade in den. I andra halvleken fick Ruda sen betala priset för tjafsandet, när man åkte på en utvisning. Färjestaden kunde komfortabelt styra trepoängsskutan i hamn.

– Det var en lustig andra halvlek. Vi kom inte upp i samma nivå som i första. Det var avslaget, men de skapade inget. Sen var matchen död vid deras utvisning. Kul att vi spelar bra och vinner i vår sista match hemma på ett tag. Nu har vi fem raka på bortaplan.

Färjestaden är kvar i topp och är nu seriens enda obesegrade lag, sedan Läckeby förlorade mot Blomstermåla under kvällen. Det är fem poäng ner till Ruda på andraplatsen. Ett avstånd som kan minska till tre poäng om RM vinner sin match i morgon, lördag, mot Oskarshamn.

Matchens guldstjärnor går till Pontus Jaensson och Jimmie Nilsson – silverstjärnorna till Robin Sjöö och Jonatan Jansson.