Legendaren sågar Färjestadens walk over-comeback

Fotboll, Div. 1 dam Artikeln publicerades
Anders Linderoth: "Det här är inget mot Färjestaden. Jag har inget förtroende för Svenska fotbollsförbundet längre sedan överklagande gick igenom."
Foto:Lena Ehring
Anders Linderoth: "Det här är inget mot Färjestaden. Jag har inget förtroende för Svenska fotbollsförbundet längre sedan överklagande gick igenom."

Färjestadens Goif ser ut att klara sig kvar i division 1 på bekostnad av Anders Linderots Lörby, sedan laget fått komma tillbaka efter sin walk over. Nu riktar han en känga till Svenska fotbollsförbundet.

– Jag har inget förtroende för dem längre. Ser inte med blida ögon på att Färjestadens överklagande gick igenom.

Med hart när 50 år bakom sig som spelare och tränare i svensk elitfotboll. 40 landskamper, guldbollen 1976, fina framgångar som tränare i Hammarby, Elfsborg och Stabaeck. Med mera.

– Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär. Det här är väldigt konstigt.

Han är nu inne på sin andra säsong som tränare för Lörby IF, bottenkonkurrent med Färjestadens Goif i damettan. Och han är kritisk till hur FGoIF först lämnade walk over och blev uteslutna för att sedan överklaga och få komma tillbaka. Detta eftersom tränare och lagledare tagit beslutet och inte styrelsen.

– Att de ändrar på grund av den anledningen är mycket märkligt, det känns konstruerat. Det är i stort sett alltid lagledningen som tar beslut om walk over. Jag vet inte om jag någon gång varit med om att styrelsen tillfrågats. Regler är regler och det som blir konstigt är att BW90 (division 3 herr, tidigare i år) gjorde likadant men inte fick en andra chans.

Men han är tydlig med att det inte är Färjestaden som gjort fel.

– Självklart skulle de överklaga och sedan har de kommit tillbaka starkt. Det här är inget mot Färjestaden.

Vad tycker du om att Förbundets agerande då?

– Jag ser inte med blida ögon på att överklagandet gick igenom. Jag har inget förtroende för Svenska fotbollsförbundet längre, det här innebär att nu är det bara att protestera hejvilt så kan reglerna ändras. Det är för mycket hattande.

Med två omgångar kvar ligger Lörby minst sagt risigt till, fem poäng upp och möte med serieledaren kvarstår. Färjestaden säkrade i stort sett sin existens i serien när de tog sex pinnar i helgen.

– Det är bara att gratulera Färjestaden. Hoppet lever för oss men chanserna är mikroskopiska.