Dubbelseger för FBC ungdom

Innebandy, div. 1 Artikeln publicerades
Foto:Magnus Anderberg

Två segrar under fredagens match blev det för FBC Kalmarsund U. Det var inte bara ett derby mot Mörbylånga utan de två första perioderna räknades som ÖM-match. En match som var något trögstartad för de båda lagen.

– Vi har skapat oss lite andrum, konstaterar Nisse Hjelm.

FBC Kalmarsund Ungdom - Mörbylånga GOIF 7-3 (1-1, 3-0, 3-2)

Målen: 0-1 Sofia Nyblom, 1-1 Isabel Adamsson, 2-1 Julia Andersson, 3-1 Amanda Nilsson, 4-1 Malin Nilsson, 4-2 Sofia Nyblom, 4-3 Malin Lorentzon, 5-3 Emmy Jämtin, 6-3 Isabella Landtreter, 7-3 Sara Nyström

– Vi hade tålamod, vi började lite skakigt. Vi fick ändra om lite och för att få fart på spelet. Det är svårt att spela mot Mörbylånga, de sänker tempot hela tiden och det blir ju konstigt, man får ingen fart i de, säger FBC:s tränare Nils-Petter Hjelm.

7-3, är det godkänt?

– Ja de är de. Vi försöker som vanligt rulla runt på så mycket folk som möjligt och få så många att spela. Så vi ska vara nöjda med förutsättningarna som var.

FBC hade enligt Hjelm dåliga förutsättningar med många sjukfall och flera spelare som var och köade för den kommande rugbymatchen som spelas mellan Kalmars gymnasiumskolor. Mörbylånga som kom från en 16-0 förlust hade mycket revansch i kroppen och Hjelm tyckte det märktes, FBC tjejerna var inte alls med från början.

– De är lite bättre än oss då. Men jag får nog säga att det bästa laget vann idag, säger Hjelm

Efter vinsten så kliver FBC upp två placeringar i tabellen och ligger nu på 11 poäng.

– Vi har skapat oss lite andrum för oss själva och att faktiskt kunna jobba på rätt sätt. Vi behöver inte jaga lika mycket. Så det är ändå ett glapp ner till de fyra bottenplatserna som innebär nerflyttning.

Någon spelare som gör det bra?

– Amanda Nilsson, tycker att hon gör det bra gång på gång. Emmy Jämtin gör det också bra idag.

Amanda stod för ett mål och Emmy ett mål och två assist under matchen.