Berga rycker i Larsson

FOTBOLL, DIV 5 Artikeln publicerades
Anders Larsson – efterfrågad målvaktstränare.
Foto:Mikael Almasi
Anders Larsson – efterfrågad målvaktstränare.

Han har en lång karriär och en purfärsk utbildning bakom sig. Nu är han het på marknaden också.

IFK Berga vill ha Anders Larsson som målvaktstränare för A-truppen.

– Jag är smickrad. Man får lyssna på det här.

I september fick Anders Larsson sitt diplom som en av blott 40 svenskar som klarat utbildningen Målvakt Nationell A på Bosön. Redan nu börjar erbjudandena komma in – IFK Berga vill ha Larsson som målvaktstränare för division 2-laget.

– Det var knappt man trodde det var sant när de ringde. Efter 48 år har man blivit upptäckt, haha. Det är smickrande, säger Larsson.

– Jag ska in och träffa dem. Det låter skitkul, det här får man ju lyssna på och höra vad de säger. Mycket handlar om träningstiderna, det ska ju gå att få ihop med jobbet.

Öns mest kände taxichaufför är som bekant en välkänd Mörbylånga Goif-figur – han har varit spelare, tränare och är just nu sportchef, lagledare och målvaktstränare.

– Berga låter ju intressant. Man får kanske tänka med huvudet och inte bara hjärtat här. Men skulle det bli något i Berga så släpper jag inte MGoIF helt.

Larsson agerar just nu målvaktstränare även hos division 4-nykomlingen Färjestadens Goif.

– Jag lovade Måns (coach Fredriksson) att vara med en gång i veckan i november. Det är skitkul där, men det är bara november ut som gäller först och främst.