Annons

Vinst för Borgholm: ”Börjar hitta positionerna nu”

Publicerad 16 april 2018
Sabrina Peterssons insats mot Trekanten lovordas av Andreas Prins.
Sabrina Peterssons insats mot Trekanten lovordas av Andreas Prins.

IFK Borgholm (div. 3) – Trekanten/Smedby (div. 4) 4–1 (2–0)

Det bjöds på fem mål när Borgholm tog emot ett Trekanten, vars förstalag tillhör favoriterna i division 3, i en träningsmatch på lördagen. Hemmalaget kunde vinna komfortabelt efter att ha gjort två mål i varje halvlek.

Annons

– Ja, det kändes bra. Jag tycker att tjejerna har börjat hitta sina positioner bra nu, säger Borgholms tränare Andreas Prins.

– Trekanten var rappa de första tio minuterna, sen tog vi över rätt rejält.

Nyckeln till att man fått ordning på spelet nu kan vara två storförluster tidigare under försäsongen.

– Det var bra att vi fick så bra motstånd när vi mötte Färjestaden tidigare. Då fick vi känna på högt tempo och träna på att ta snabba beslut. Det har vi nytta av nu, säger Prins.

Var det någon som utmärkte sig i matchen?

– Alla gjorde det bra, men Sabrina Petersson var riktigt bra i första halvlek. Och i andra var Josefine Silverstrand bra, ja det var hon egentligen i hela matchen.

Det återstår att se om takterna sitter i på premiären på söndag när IFK Kalmar B väntar på Borgholms IP:s konstgräsmatta.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons