Sport

Uddamålsförlust trots storspel av Sjöberg: ”En liten chock”

FOTBOLL, DIV. 1 Artikeln publicerades
Moa Westerlund och resten av gänget i Färjestaden fick inte in bollen mot Borgeby.
Moa Westerlund och resten av gänget i Färjestaden fick inte in bollen mot Borgeby.

Det blev förlust för Färjestaden i division 1-premiären på ett soligt och vårskönt Tallhöjden. Borgeby vann med 1–0 efter att ha gjort matchen enda mål precis innan halvtidspaus. Färjestadens tränare Johan Hellsten var ändå nöjd med spelet i andra halvlek.

– Då tycker jag att vi bygger upp och skapar ett par farliga lägen som med lite tur hade kunnat ge oss ett kryss.

Färjestadens GoIF – Borgeby FK 0–1 (0–1)

Kvarnligan:

3) Emma Sjöberg. Räddade hemmalaget från en betydligt större förlust med flera starka ingripanden på både skott och frilägen.

2) Lisa Malmström. Pådrivare som slet och rev på mitten. Kommer bli väldigt viktig för Färjestaden i år.

1) Lina Malmberg. Bra kämpainsats på mitten mot stundtals passningsskickligt motstånd.

Färjestaden hade stora problem i första halvlek när Borgeby-spelarna kunde skapa flera heta lägen med hjälp av ett bra passningsspel. Dessutom gjorde gästernas presspel att Färjestaden fick svårt att skapa några farligheter. Tränaren Johan Hellsten tror att många av spelarna var överraskade över nivån.

– I första halvlek tror jag att det var en liten chock för vissa. Det är många som inte är vana vid den här nivån.

Tur då att målvakten Emma Sjöberg hade en riktigt bra dag i kassen och med en rad klassräddningar kunde hålla Färjestaden kvar i matchen.

– Emma var jättebra i mål. Framför allt i första så räddade hon oss jättemånga gånger, säger Hellsten.

Men i den 43:e minuten fick Borgeby till slut in bollen efter ett tungt skott från straffområdesgränsen som gick in till vänster om Sjöberg.

Färjestadens enda riktiga chans under de första 45 minuterna kom efter en dålig passning i Borgebyförsvaret som en hemmaspelare snappade upp. Men avslutet styrdes undan av målvakten.

I andra halvlek kom hemmalaget ut med en helt annan aggressivitet och tog också tag i spelet på ett bättre sätt. Vid flera tillfällen kunde man oroa Borgebys försvar, men utan att sätta dit bollen.

– I andra halvlek tycker jag att vi bygger upp och skapar ett par farliga lägen som med lite tur hade kunnat ge oss ett kryss, säger Hellsten.

– Jag tycker vi visar då att får vi bara jobba ihop oss lite till så... Vi har missat lite av säsongen på grund av vädret, så vi ligger någon vecka fel. Så kan vi fortsätta bygga vidare på det vi hade idag och förändra en del grejer så blir det bra.

Vad saknades i dag?

– Lugnhet, trygghet och noggrannhet. Vi fuskade lite. Vårt spel bygger mycket på att äga boll och få rull, nu var det mycket tjongande för att vi inte ger passningsalternativ.

Någon särskild du vill lyfta fram idag?

– Målvakten Emma var jättebra i mål. Framför allt i första så räddar hon oss jättemånga gånger. Annars tycker jag att alla gör en bra match.

Emma Sjöberg själv var nöjd med sin egen insats, men inte med resultatet.

– Det är alltid surt med en förlust. Det svider och just nu känns det bara väldigt tungt.

Du hade mycket att göra...

– Ja, det hade jag verkligen.

– Vi blev nog lite tagna på sängen där i första halvlek, så i paus bestämde vi att vi skulle ha hundra procent aggressivitet och få upp tempot. Vi var tvungna att bli väldigt mycket mer aggressiva och det tycker jag att vi blev i andra.