Annons

Tredje raka Ölands-vinsten för Fogel

För tredje gången den här sommaren blev det Högby IF:s Christofer Fogel som stod längst upp på pallen i samband med en löptävling på Öland. När Ölands Marathon avgjordes på lördagen vann Fogel på herrsidan och ölandsbekantingen Erica Andersson tog hem damloppet.
FRIIDROTT • Publicerad 6 augusti 2018
79 löpare startade i årets Öland Marathon. Christofer Fogel var snabbast.
79 löpare startade i årets Öland Marathon. Christofer Fogel var snabbast.

Runt 80 löpare gav sig iväg när Ölands Marathon avgjordes i helgen. Många av dem var efteranmälningar enligt Calle Nilsson, som gladde sig lite extra åt ett besök från lite oväntat håll.

– Det kom en löpargrupp från Tyskland som gästade oss, vilket var kul.

Annons

Herrklassen vanns av Christofer Fogel, som tog sin tredje löparseger den här sommaren efter vinst i både Hornsjön Runt och Löttorpsvarvet. Han vann på tiden 3.01.30, vilket var elva minuter före tvåan Pär Johansson från Apladalens LK.

– Christofer Fogel var starkast på slutet och vann. Han var trea här för några år sedan och nu fick han triumfera, säger Calle.

Precis som vid tidigare lopp den här sommaren var värmen en faktor att ta extra hänsyn till. Något Fogel gjorde bra enligt Calle.

– Han sprang klokt, för det gäller att dricka ordentligt - både sportdryck och vatten - och ta det lugnt vid stationerna och tänka ordentligt. Och det vann han på till slut.

I och med segern blev Fogel också Ölandsmästare. ÖM-tvåa blev Högbys Max Landén.

På damsidan vann tidigare FIK-löparen Erica Andersson, som nu tävlar för Vendelsö. Hon noterades för tiden 3.22.02 och var med det drygt tretton minuter före Karin Lagerström från Slimos löpargrupp.

Högby IF:s Lotti Harriesson tog hem ÖM-titeln på damsidan före Martina Carlberg, Färjestadens motion IF.

Calle Nilsson, som var tävlingsledare, är nöjd med arrangemanget. Och det var det fler som var.

– Det fungerade bra, vi fick väldigt bra omdöme från löparna att det var ett fint arbete med arrangemanget och vätskestationerna, de tyckte att det var bra organiserat. För det ställs ju extra krav nu när det är så varmt att det verkligen ska fungera.

Damsegraren Erica Andersson och herrsegraren Christofer Fogel.
Damsegraren Erica Andersson och herrsegraren Christofer Fogel.Foto: Högby IF
Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons