Annons

Tappade serieledningen trots stark upphämtning

FBC ungdom vände 0–3 till 4–4. Men med en minut kvar var det ändå Sävsjö som avgjorde.
– Riktigt tråkig och tilltrasslad situation, domaren kan blåsa av ett par gånger innan. Det är tio spelare i målvaktens område och ändå går bollen in på något sätt.
Innebandy, div 1 dam • Publicerad 10 december 2018
Julia Andersson gjorde två assist och var en av FBC ungdoms bästa spelare.
Julia Andersson gjorde två assist och var en av FBC ungdoms bästa spelare.

FBC ungdom tappade serieledningen i division 1 och bröt fina sviten på sex raka vinster på bortaplan mot Sävsjö. Det var en svag inledning som satte stopp för lagets framfart.

– Vi står och sover. Det var hafsigt och oorganiserat juniorspel, vilket kanske inte var så oväntat eftersom många var iväg och spelade junior–SM-kval dagen innan, säger Nisse Hjelm.

Annons

0–3 efter första.

– Kunde varit större siffror. Men efter det kommer vi igång riktigt ordentligt.

Upphämtningen började i andra med två mål eter 22–8 i skott.

– När vi gör 2–4 känns det som att vi ska greja det här men Sävsjö är ett riktigt bra lag.

I tredje var upphämtningen definitiv, 4–4 på tavlan med drygt fem minuter kvar. Men det var Sävsjö som skulle få sista ordet i slutminuten.

– Riktigt tråkig och tilltrasslad situation, domaren kan blåsa av ett par gånger innan, för hög klubba och slag. Det är tio spelare i målvaktens område och ändå går bollen in på något sätt.

FBC ungdom ner som tvåa i en tabelltopp där de sex första lagen tampas inom fyra poäng marginal.

– Det är ju ett fantastiskt roligt, det är ju för sådana här lägen som vi håller på med det här, säger nisse som plussar forwarden Julia Andersson och backen Ida Mortensen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons