Annons

Succétränaren lämnar: ”Inte en paus den här gången”

Han har varit med sedan starten med Glömminges damer och tagit laget från division 4 till serieseger i division 2 och vinst i kvalet till ettan 2016.
– Det har varit ett knöligt år som tagit på krafterna, säger Bengt-Åke ”Jocke” Sjöström som nu slutar som tränare.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 27 november 2018
2016 blev Bengt-Åke "Jocke" Sjöström årets ÖB–coach. Under sex år har han imponerande 68 vinster på 104 seriematcher.
2016 blev Bengt-Åke "Jocke" Sjöström årets ÖB–coach. Under sex år har han imponerande 68 vinster på 104 seriematcher.

ÖB-sporten skrev förra veckan att Henrik Karlsson blir ny tränare i GAIF. ”Jocke” Sjöström har under åren fungerat som tränare ihop med Ola Jansson, Björn ”BK” Karlsson och ”Micke” Grahn. Men någon ny dynamisk duo är inte aktuell den här gången.

– Nu har jag definitivt dragit mig tillbaka. Sex år räcker.

Annons

Det känns lite som att vi hört det förr och sedan är du ändå med och leder tjejerna till nya framgångar?

– Ja, haha. Man ska aldrig säga aldrig men den här gången är det ingen paus. Jag har sagt till tjejerna att det är färdigt och det känns bra att de gjort klart med ”Henke” som är en duktig tränare.

Vi kan gott kalla det för en saga under ”Jockes” ledning. Glömminge IF startade upp sin satsning på damlag 2013 i fyran. 2016 vann laget division 2 och även kvalet mot ettan – men tackade nej till platsen. 2018 kom Glömminge–Algutsrum fyra i tabellen – trots att laget haft kort med folk och fått lämna Walk over i en match.

– Det har varit ett jobbigt och knöligt år med så lite folk som tagit på krafterna. Och jag har annat att prioritera, jag har åtta barnbarn och ett nionde på gång…, konstaterar ”Jocke”.

– Klart det inte lätt att lämna tjejerna som jag känner så bra. Det har varit en rolig resa och jag hoppas de får in lite nya spelare nu.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons