Straffmål i slutet sänkte FGoIF

Det började så bra för Färjestaden med 1–0 efter fem minuter, men slutade i moll då Tuna avgjorde till 2–1 med en straffspark strax innan slutsignalen. Färjestaden höll spelet uppe i den första halvleken, men orkade inte i den andra då hemmalaget tog över.
FOTBOLL, DIV. 4 • Publicerad 10 augusti 2018
Pontus Jaenssons Färjestaden åkte på en tung förlust mot IFK Tuna.

Inledningen var jämn spelmässigt på Tunhamra. Men målmässigt var det bortalaget Färjestaden som inledde bäst när man tog ledningen redan efter drygt fem minuter genom Julian Simonsson. Simonsson fick ett inspel efter marken från vänster och kunde trycka in ledningsmålet bakom hemmamålvakten.

Därefter var det fortsatt ganska jämnt där spelet böljade fram och tillbaka. Efter tolv minuter hade Tuna en farlig hörna och i den 43:e minuten fick Tuna en straff efter att en hemmaspelare fallit i duell med en FGoIF-spelare. Men straffen missades och Simonssons mål blev det enda i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Tuna tag i taktpinnen direkt och efter femton minuters spel kunde man logiskt nog också kvittera efter ett anfall från vänstersidan där bollen till slut gick stolpe in.

Efter tjugo minuter hade hemmalaget en gyllene chans att ta ledningen, men den gången räddade ribban Färjestaden från ytterligare baklängesmål.

Men med ett par minuter kvar av matchen fick Tuna en straff efter att domaren bedömt att målvakten fällt en Tuna-spelare. Straffen gick i mål och slutresultatet kunde spikas till 2–1 kort därefter.

– Det var väl ett rättvist resultat, men det svider i hjärtat, säger Färjestadens lagledare Ulf Nilsson efteråt.