Annons

Storseger för IFK Borgholm: ”De va spelsugna grabbar”

Efter en knagglig vårförsäsong när IFK låg två placeringar över strecket ser tränare Edin Dzananovic väldigt ljust på höstsäsongen, speciellt efter helgens storseger mot Gullabo/Gullaboås.
Fotboll. div 5 • Publicerad 30 juli 2018
Oscar Andersson, Tim Karlström, Felix Jotarv, Jonas Jogestål, Magnus Alfredsson.
Oscar Andersson, Tim Karlström, Felix Jotarv, Jonas Jogestål, Magnus Alfredsson.

Det blev verkligen en storseger för grabbarna i IFK Borgholm när seriematcherna drog igång igen efter sommaruppehållet. Hela 7-0 och tränare Edin Dzananovic är väldigt nöjd med resultatet.

– Det känns bra, alla vinster känns bra, säger Edin.

Annons

– Egentligen gjorde vi inte så mycket annorlunda i förhållande till vad vi gjorde i våras. Nu hade vi egentligen bara mer inställning och det syntes på grabbarna att de bestämt sig för att köra stenhårt.

I 45:e minuten gjorde IFK sista målet för första halvlek, 6-0 genom Felix Jotarv. Resultatet höll i sig hela andra halvlek tills Jonathan Hildebrand satte slutresultatet 7-0.

– Jag var rätt säkert på vinst vid 3-0, sen var det skulle bli tänkte jag inte på. Men att de blev 7-0 är egentligen bevis på att vi kan spela den fotboll som vi inte alltid får ut på resultatet, säger Edin.

På fredag kör höstsäsongen igång på riktigt och för IFK betyder det en tuff start när serieettan RM står för första derbyt. Men Edin känns lugn inför vad som komma skall och tror på sina grabbar.

– RM är ju strået vassare och det är egentligen inte i den matchen vi ska ta poäng i, säger Edin.

Vad tror du om fortsättningen av höstsäsongen?

– Jag tror det kommer gå bättre än i våras, för varje match blir vi äldre och smartare, även fast vi är ett väldigt ungt lag, säger Edin.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons