Annons

Seger för Karlsson på Flyinge

Nina Karlsson och Strandagergårds Danoir, debuterade i helgen i dressyrprogrammet Intermedière 1B. Det slutade med seger för ekipaget från Ostkustens Dressyrryttare, i nationell konkurrens på anrika Flyinge. Högst betyg blev det bland annat för piaff och ryttarens ridteknik.
– Jag är jätteglad att äntligen få vara tillbaka på den här nivån, förklarar Nina Karlsson.
Ridsport • Publicerad 13 maj 2019
Seger i debuten blev det för Nina Karlsson och ”Danne”, från Ostkustens Dressyrryttare som i helgen tävlade i Intermedière 1B på Flyinge i Skåne.
Seger i debuten blev det för Nina Karlsson och ”Danne”, från Ostkustens Dressyrryttare som i helgen tävlade i Intermedière 1B på Flyinge i Skåne.Foto: Karolina Sörman

Programmet Intermedière 1B innehåller avancerade dressyrrörelse som piaff, nästan stillastående trav och passage, som kan liknas vid svävande trav. Dessutom ingår galoppombyten i varje språng.

– Han var jättefin i piaffen och passagen, han börjar bli riktigt stark och orkar hålla ihop sig även i längre sekvenser av de här svåra rörelserna, förklarar Nina Karlsson som belönades med en åtta, av maxpoäng tio, för piaffen.

Annons

Sämre betyg, ett par fyror av de tre domarna, kom bland annat i samlad skritt.

– Med all blåst, kameror och banderoller så blev det väldigt svårt att visa samlad skritt. Han har ett stort steg så när han blir spänd så blir det inte riktigt fyrtakt i rörelsen, kommenterar Karlsson.

Intermedière är en kortare och lättare variant av grand prix-dressyr och ställer stora krav på både häst och ryttare. I dressyr ger domarna i ett sammantaget betyg hästens framåtbjudning, lösgjordhet, gångarterna och ryttarens teknik. En rad sjuor toppades med ryttarens betyg som blev en åtta från en av domarna.

– Jag är verkligen glad över domarnas kommentarer vad gäller oss båda. Bland annat tyckte de att han är en väldigt fin häst med härlig spänst och att det var väl genomfört med mjuk ridning.

Målet för säsongen är att debutera i Grand Prix inom några månader.

– Det borde vara fullt möjligt om inget oförutsett händer.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons