Annons

Sänkte RM i år – nu enas tvillingarna

Tvillingsystrarna Hedfors har de senaste åren spelat mot varandra i Ölandskonkurrenterna Glömminge–Algutsrum och RM IF. Nästa säsong gör de gemensam sak igen.
– Jag har försökt få Hanna till Glömminge och vi har tränat med båda klubbarna men det blev RM till slut, säger Jenny Hedfors.
Fotboll, division 2 dam • Publicerad 19 december 2018
Jenny och Hanna Hedfors.
Jenny och Hanna Hedfors.

Hon hade en lysande säsong i GAIF – Jenny Hedfors. Mittfältskämpen klev fram som målskytt under hösten och stänkte dit nio baljor. Tog hem titeln som årets Kvarnligevinnare ihop med Johanna Bellander.

– Hennes säsong i år talar sitt tydliga språk. En oerhört nyttig och mångsidig spelare som ju bör kunna vara tongivande i både lag och serie även nästa år, säger RM:s tränare Julius Sääf.

Annons

– Vi är såklart väldigt glada att Jenny valt att ansluta till oss.

När säsongen var slut berättade Jenny att hon och tvillingsystern Hanna ville spela i samma lag nästa säsong.

– Det har verkligen varit svårt att lämna, jag har testat ett tag och känt efter hur mycket jag kommer sakna GAIF. Jag har tränat med RM och jag har försökt få Hanna till Glömminge, hon har varit där en träning, berättar Jenny.

Hon kommer att spela klart inomhussäsongen, med PAIF–cupen, i Glömminge–Algutsrum. Sedan blir det över till RM.

– Det har varit kul att mötas senaste åren men nu känner jag det ska bli roligt att spela ihop och Hanna blev jätteglad när jag berättade att det blir RM.

Det blir ett par tydliga skillnader för Jenny.

– I GAIF var jag yngst i laget, i RM är jag typ äldst av alla. Sedan finns det en annan bredd med b-lag och ungdomslag. Så det är en väldig skillnad. Det känns kul, ska bli spännande.

Jenny Hedfors efter vinsten mot RM på Runvallen där hon gjorde 1–0-målet.
Jenny Hedfors efter vinsten mot RM på Runvallen där hon gjorde 1–0-målet.

När lagen möttes i år var det Jenny Hedfors som sänkte RM på Runvallen med ett präktigt långskott.

– Haha, ja, nästa säsong får det bli tvärtom. Det är tungt att lämna kompisarna i Glömminge men ska bli skitskoj att möta dem.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons