Annons

Så slutar veckans fotbollsmatcher

Öländska seriepremiärer och hemmapremiärer fortsätter att avverkas den här veckan. Sammanlagt sex matcher spelas under torsdagen och fredagen. ÖB-sporten siar om utgången och går igenom förutsättningarna.
Fotboll • Publicerad 18 april 2019
Ett nytt derby är på ingång för Axel Petersson och IFK Borgholm. För John Nilssons Mörbylånga väntar hemmapremiär mot Möre.
Ett nytt derby är på ingång för Axel Petersson och IFK Borgholm. För John Nilssons Mörbylånga väntar hemmapremiär mot Möre.Foto: Magnus Anderberg

Division 4, herr

Färjestadens GoIF (11) - Kalmar Södra IF (8)

Annons

Kommentar: Kalmar Södras ”ordinarie” premiär mot Ingelstad spelas först i början av maj, vilket innebär att fredagen drabbning på Tallhöjden är gästernas första seriematch. Färjestaden var chanslöst mot Åryd. Här har man en ypperlig möjlighet att plocka säsongens första poäng i hemmapremiären, mot ett bortalag som är bottentippat av många. Vi tror på en säker 3-1-hemmaseger.

Division 5, herr

SSG IF (5) - IFK Borgholm (7)

Kommentar: SSG tog en tung och imponerande seger i seriepremiären mot Böda/Högby. Det får ge laget ett litet, litet favoritskap i en svårbedömd hemmapremiär. IFK, som blandar och ger mot sina öländska konkurrenter, har definitivt potential att plocka tre poäng om man har rätt dag. En sak är i alla fall säker – höstens 3-7-resultat lär inte upprepa sig. Ska vi säga 2-2?

Mörbylånga GoIF (6) - Möre BK (11)

Kommentar: Möre bjöd på höga toppar och djupa dalar under fjolårssäsongen i femman. Nu inledde man med en premiärförlust mot Påryd och känslan är faktiskt att man har försvagats under vintern. Mörbylånga kommer från en 3-3-målfest på Borgholms IP och nykomlingen har definitivt chans att plocka nya division 5-poäng i hemmapremiären. Vi tror på oavgjort även här. 1-1.

Trekantens IF (12) - Böda/Högby (10)

Kommentar: Inga pinnar i premiären. Här bör tre Böda/Högby-poäng komma om man inte vill riskera att halka efter direkt i den förväntade toppstriden. Marcus Starks manskap vann ”bara” med 1-0 i en träningsmatch för några veckor sedan. Men nordölänningarna är i grunden ett klart bättre lag än Trekanten, som spås få det tufft under året. 1-3.

Division 6, herr

Högsrums FF - S:t Sigfrids IF

Annons

Kommentar: HFF inleder på hemmaplan och en tuff uppgift väntar i seriepremiären. S:t Sigfrid har visserligen inte rosat marknaden under försäsongen, men förväntas tillhöra toppskiktet av sexans tabell. Var står hemmalaget? Otroligt svårt att säga efter den här försäsongen. Gästerna kniper en 3-1-seger.

Persnäs AIF - Bergkvara AIF

Kommentar: Ytterligare en klurig seriepremiär i sexan – och ytterligare ett öländskt lag som är svårt att bedöma efter den här försäsongen. Visst är ändå Bergkvara favorit här? Det känns så. Men ett nyrenoverat Persnäs lär såklart inte ge bort något gratis på Solvallen. 0-2.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons