Annons

Så mycket pengar får öländska föreningarna av Svenska spel

IFK Borgholm och Mörbylånga GoIF är de två klubbar på Öland som får mest pengar när Svenska Spels initiativet Gräsroten delar ut 1,8 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Kalmar län.
Idrott • Publicerad 14 november 2018
Nytt jubel i Mörbylånga GoIF? Ja, klubbens inkasserar nästan 18 000 till sina ungdomar via Svenska spel.
Nytt jubel i Mörbylånga GoIF? Ja, klubbens inkasserar nästan 18 000 till sina ungdomar via Svenska spel.

Det är Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar i Gräsroten. Av dessa får ungdomsidrotten i Kalmar län dela på 1 857 280 kronor tack vare sina 27 387 supportrar. På topp hittar vi Kalmar FF följt av Kalmar HC – men på elfte plats finns Borgholm som får 22 555 kronor och på 17:e plats Mörbylånga med 17 876 kronor.

Därefter hittar vi från Öland på listan Färjestadens GOIF som får 13 175 kronor, Högby IF 12 881, FIK Färjestaden på 12 765 kronor och Persnäs AIF med 11 328 kronor.

Annons

– Gräsroten betyder väldigt mycket eftersom det möjliggör att vi kan resa och delta tävlingar med våra barn och ungdomar. Förra säsongen kunde vi även anordna ett läger för de yngsta friidrottarna, som var uppskattat för både deltagare och de unga ledarna, säger Arne Svensson, ordförande och tränare i FIK Färjestaden i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning bland föreningarna i landet svarar 56 procent att de med hjälp av pengarna från Gräsroten får möjligheten att uträtta något som inte annars hade varit möjligt. Det som pengarna främst används till är utrustning, utbildning samt cuper och tävlingar.

FIK Färjestaden – en av klubbarna som får mest pengar.
FIK Färjestaden – en av klubbarna som får mest pengar.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons