Annons

Så går det i matcherna – hett derby!

Sju öländska matcher på torsdag och fredag. Kan FGoIF studsa tillbaka och hur går det i derbyt Borgholm–Böda/Högby?
Fotboll • Publicerad 25 april 2019
Derby mellan Böda/Högby och Borgholm igen.
Derby mellan Böda/Högby och Borgholm igen.

Division 2, dam

RM (6) – Emmaboda IS (2)

Annons

Kommentar: RM:s tuffa säsongsstart fortsätter, tredje laget i rad som vi tippat i toppen inför säsongen. Och Emmaboda har levererat – två raka segrar. RM var dock på vippen att ta poäng mot Nättraby senast, hemma på Runvallen finns absolut chans till tre poäng, vi minns att det blev 2–1-seger i den här kampen ifjol. Men nu landar vi på 2–2.

Division 4, herr

Blomstermåla IK (10) - Färjestadens GOIF (11)

Kommentar: Tidigt bottenmöte. De två lag i serien som står kvar på noll poäng efter två omgångar. Färjestaden tappade ledning till 1–2 senast hemma mot Kalmar södra. Blomstermåla fick samma resultat mot Ingelstad. Vilket lag har mest revanschlust? Nu krävs uppryckning från FGoIF och vi tror de löser 2–1 här.

Division 5, herr

IFK Borgholm (4) - Böda/Högby (6)

Kommentar: Vi har Böda/Högby som serievinnare men det här kan sluta hur som helst. Borgholm var ruskigt svårtippade ifjol och verkar vara samma visa i år. 3–3 mot Mörby och sedan 2–0 mot SSG. Nu kommer tredje raka derbyt – det med mest rivalkänsla. Fjolårets match på IP slutade faktiskt 0–0. Nu tror vi på 1–1.

Ljungbyholms GoIF (11) - Mörbylånga GoIF (3)

Kommentar: Har vi underskattat Mörby? Det vore inte första gången i så fall. Ljungbyholm vann division 6 i stor stil före Mörby ifjol men nu har laget inlett med två förluster medan Mörbylånga är tre med fyra pinnar. Det här brukar vara ett hett, för att inte säga fult, möte. Något år blev det tvåsiffrigt antal ostskivor. 2–2 ligger närmst till hands.

Möre BK (10) - SSG IF (9)

Annons

Kommentar: Två lag som har en historik av jämna matcher, oftast i tabelltoppen. Nu talar inte mycket för att Möre är där uppe i år, noll pinnar första två matcherna. SSG imponerade i första derbyt mot Böda/Högby, sedan påfallande blekt mot Borgholm. Vi tror att de har högre kapacitet och vinner den här med 3–1.

Division 6, herr

Bergkvara AIF (3) - Högsrums FF (7)

Kommentar: Redan efter första omgången är ett Högsrum–mål uppnått – att ta fler poäng än ifjol. En pinne med mersmak mot S:t Sigfrid vart precis vad laget behövde. Bergkvara kryssade i sin tur mot PAIF men får gälla som favorit här på sin hemmaplan. 3–2 BAIF.

Flygsfors/Gadd. IF (2) - Persnäs AIF (4)

Kommentar: Vi minns hur Flygsfors hade övertaget mot Mörbylånga i inledningen av förra årets första kvalmatch, innan de fick en spelare utvisad. Ett lag med bra fart under fötterna offensivt. Flamur Popaj gjorde tre mål i premiären och Spyros Papadimitropoulos öste in 24 baljor ifjol. Persnäs grejade oavgjort i premiären. Här blir det åka av och förlust med 1–4.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons