Annons

Poängmästare för nionde året i rad

Det blev ett nytt gäng diplom, bucklor och statyetter för Högby när Smålands friidrottsförbunds hade årsmöte.
– Men det smärtar lite att förlora den titeln, säger Calle Nilsson om Erik Walls vandringspris.
Friidrott • Publicerad 15 mars 2019
Mikael Bäcklund och Calle Nilsson med priserna från årsmötet med Smålands friidrottsförbund.
Mikael Bäcklund och Calle Nilsson med priserna från årsmötet med Smålands friidrottsförbund.

Ja, vi kan väl börja med den dåliga nyheten först. Efter att ha varit vunnit titeln elva år i rad så snuvade IFK Växjö nu Högby på i kampen om Erik Wall 2018, som går till klubben som samlat flest poäng i distriktsmästerskap under året.

– Vi har ungefär samma poäng som innan men de har blivit lite bättre. De ska ju egentligen vara bäst, så stora som de är. Det är starkt att vi luggat dem så många år i rad, säger Calle Nilsson.

Annons

– Man får inte vinna ihjäl sig men nu är det lite revansch som gäller till året, det smärtar lite att förlora den titeln.

Till de goda nyheterna från årsmötet. De var flera. Högby kan återigen titulera sig som vinnare av poängjakten, både för herrar och damer i regionen. En breddtävling där de två bästa resultaten från varje gren räknas, samt fem extra resultat.

– Det är ett bra bevis på att vi har en stark bredd fortsatt.

På herrsidan har Högby dominerat fullständigt senaste åren och har chansen till tio raka titlar 2019.

– Ja, det vore rätt maffigt, och det är kul att vi även är starka på damsidan nu.

Högbys Mikael Bäcklund och Christoffer Fogel fick dessutom ta emot individuella priser för framgångar på långdistans och Högby blev trea i Castorama.

2018 var ett år späckat med både Terräng–SM och Veteran–SM på Öland, det som är på gång 2019 är Stora DM i friidrott samt veteran– DM. Dessutom klasas KalmarMalkars som distiktsmästerskap från och med det här året.

– Vi har en del att bjuda på trots att det inte är SM–tävlingar i år.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons