Annons

PAIF:ens kvartsfinaler – SSG pressade GAIF

Årets hetaste kvartsfinal blev SSG – Glömminge/Algutsrum där favoriterna var på vippen att åka ut i sudden death men Emil Börjesson avgjorde till slut.
Futsal, PAIF–cupen • Publicerad 7 januari 2019
Martin Gustavsson i duell med Johan Anbacken.
Martin Gustavsson i duell med Johan Anbacken.

Det var ett kompakt SSG, utan Gustav Andersson i år men med flera nya positiva utropstecken. Ett av dessa var Axel Ljungar som gav laget ledningen i kvarten. Men innan pausvilan hade GAIF vänt, Charlie Nilsson gjorde 2–1 på en iskall chipp. Direkt i andra kom dock kvitteringen genom Peter Helgesson.

– De skapar inte så mycket, vi har bra kontroll. Men det är skickliga spelare när de kommer man mot man, säger han.

Annons

Båda lagen hade lägena att avgöra under ordinarie tid men matchen gick till sudden death och där var lagen nere på två spelare plus målvakt under lång tid innan matchen avgjordes.

Emil Börjesson tryckte upp bollen i krysset.

– De ska ju vara mål några gånger, det ska det ju. Istället sätter dem den till slut, säger Helgesson.

– Vi har dem tycker jag. Vi gör en jäkla bra match men det räcker ändå inte. Det är fan surt när vi är så nära. Det är bara att bita ihop.

Jonatan Jansson – ett utropstecken för FGoIF med tre baljor.
Jonatan Jansson – ett utropstecken för FGoIF med tre baljor.

Borgholms veteraner bjöd upp till dans mot Färjestaden, hade chanser till att ta ledningen.

– Jag tycker vi spelar bra. Men de har lite högre fart så det är klart det blir jobbigt. Fy fan, det är skoj att spela. Tävlingsinstinkten finns kvar!, säger Roine Nilsson.

FGoIF kunde till slut ta en 2–0-seger. Men veteran-gänget fick högljudda applåder vid varje chans och lämnade till stående ovationer.

– Klart att det är tråkigt att förlora men det är många sargade spelare nu ska du veta. Det är nog fyra ljumskar som gått sönder i laget, min gick redan i första bytet, berättar Roine Nilsson som trots det gjorde tre mål i cupen.

– Det var kanske på grund av att jag tvingades ta det lite lugnt, annars kanske jag hade flackat runt för mycket.

– Du får kliva ut från målet nu i Böda/Högby?

Annons

– Hahah, nä, ute håller jag definitivt inte.

Oscar Strömqvist avgjorde.
Oscar Strömqvist avgjorde.

En kvartsfinal som blev något avvaktande länge. Mörbys defensiv var stabil men till slut kunde GAIF:s andralag hitta målet och hade bud på något mål till.

– Vi följer vår taktik men brister några tillfällen i vårt man–man försvar och det är väl det som gör att de kommer igenom. Vi ville spela kompakt och kontra och hade några chanser i första så det kunde gått vägen. Jag tycker ändå vi gör vår bästa match, säger Mörbys Dick Spetz.

– Med tanke på att vi var nära på att åka ut får vi ändå vara nöjda och det har varit en trevlig tillställning som vanligt.

Nicklas Nelson och sonen Hampus Nelson fick ge sig mot RM:s förstalag: ”Jag var en brunkare och han är snabb och har teknik.”
Nicklas Nelson och sonen Hampus Nelson fick ge sig mot RM:s förstalag: ”Jag var en brunkare och han är snabb och har teknik.”

SSG:s andralag som gjort det starkt med gruppseger orkade inte matcha RM i två perioder.

– Vi gör det ändå jättebra, vi hade ju inte räknat med att vinna gruppen när vi kom hit idag. Vi sliter i varje match men vi gör det bra, säger rutinerade Nicklas Nelson.

Samtidigt var det ett piggare RM än i gruppspelet

– Det är rättvist.RM har ju till och med värvat in spelare för att vinna PAIF–cupen och vi står ändå upp bra med ett lag där vi har tre 14–åringar. Vi kan inte göra mer, orkar inte riktigt två gånger tio med kvalet i benen.

I laget lirade även Nicklas son – Hampus Nelson.

– Det är roligt att spela ihop, vi har gjort det under förra året i b-laget. Men jag tycker det är roligt att spela med unga generellt, de gör det jättebra idag, det är därför det är så kul att vara med.

Annons

Hur lika är du och Hampus i spelstilen?

– Hahah, det finns inte en likhet. Jag var en brunkare och han är snabb och har teknik.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons