Annons

Ostkusten missade dressyrfinal

Med ett SM på hemmaplan och med fullsatta läktare, var förväntningarna högt ställda när Ostkustens Dressyrryttare kom till start med sitt lag i helgens elittävlingar på Aledals Ridcenter. Det började bra med dubbla segrar för Nina Karlsson. Men ett par missar i lagklassen gjorde att laget halkade ner i resultatlistan.
RIDSPORT, DRESSYR • Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 7 augusti 2018
Nina Karlsson, Ostkustens Dressyrryttare, åkte hem med dubbla segrar efter helgens dressyrtävlingar på hemmaplan.
Nina Karlsson, Ostkustens Dressyrryttare, åkte hem med dubbla segrar efter helgens dressyrtävlingar på hemmaplan.Foto: Karolina Sörman

– Det har varit jättetrevliga tävlingar. Jag tycker vårt lag har presterat bra, vi har gjort vårt bästa och vi har haft en bra stämning. Vi har haft massor av stöd från publik och det var helt fullt på läktaren. Vi var jättenöjda. Till nästa år kan vi satsa ännu mer. Hästarna är äldre och vi kan utvecklas.

Det är Ostkustens lagryttare Nina Karlsson, som sammanfattar helgens Svenska Mästerskap i lagdressyr. Men visst är det tråkigt för laget att missarna kommer på ett SM på hemmaplan. Maria Jungerstam var påtänkt för en laginsats men när hennes häst blev allvarligt sjuk, tog Karin Bagge af Berga en plats i laget. Tillsammans med hästen Pavarotti, red hon igenom programmet med 6:or och 7:or fram till ett byte som inte blev bra och sedan en rejäl miss i en galoppserie. Lena Nilsson och Rostock hade också en stabil och fin runda med godkända 6:or och 7:or. Ett par missar i piruetterna och en galoppserie, kostade många poäng. Därmed var det svårt för Nina Karlsson att rida laget hela vägen till final.

Annons

– Jag gick in för en finalplats absolut. Jag red mitt bästa och gav allt för laget, jag hade inte kunnat göra mycket bättre. Det är klart att det fanns en förväntan om en finalplats men jag tror ingen är besviken. Alla taggade igång och gjorde sitt bästa.

Med hästen Mystads Havidoff inledde hon med seger i Medelsvår B:5, en klass som är lite lägre än ”Doffens” nuvarande nivå.

– Fast egentligen är det ett väldigt krångligt program att rida, men det är en lättare klass, så att han fick en lite enkel start, förklarar hon.

Det blev även seger i Medelsvår A:1 för Myrstads Havidoff.

För Strandagergårds Danoir, ”Danne”, blev det en femteplats i Prix S:t George. För Nina Karlsson själv var det dock allt annat än en bra start.

– Jag har inte varit på topp på grund av en magsjuka. Då blir det svårt att prestera och jag har varit yr. Jag är mest nöjd med att jag kunde komma till ridning inne på banan, att jag inte blev passiv. Tävling handlar ju om att utbilda hästar, då får det inte bli ett spänningsmoment. Det är lätt att bli passiv och lite nervös, då tappar man självförtroendet.

Även Nina och ”Danne” fick en mindre miss i SM-klassen.

– Han gjorde en jättefin travökning men halkade till precis i början, fick något anslag till galopp. Det kostade väldigt mycket poäng. Jag är jättenöjd med honom. Det har varit varmt och han är stor så han fick kämpa. Jag fick fin kritik från domarna.

Slutligen segrade Enköpings Ridklubb före Mantorpsryttarna.

Helena Larsson och Ungaro från Linköpings Ryttarsällskap, red hem dubbla segrar i helgens nationella dressyrtävlingar på Aledals Ridcenter. Hon passade på att berömma arrangörerna i sitt tacktal: ”Fantastisk anläggning, fin uppstallning och trevligt bemötande. Tack för jättefina tävlingar”.
Helena Larsson och Ungaro från Linköpings Ryttarsällskap, red hem dubbla segrar i helgens nationella dressyrtävlingar på Aledals Ridcenter. Hon passade på att berömma arrangörerna i sitt tacktal: ”Fantastisk anläggning, fin uppstallning och trevligt bemötande. Tack för jättefina tävlingar”.Foto: Karolina Sörman
Gunilla Byström tillsammans med Maya grundlade Enköpings seger i Lag-SM i dressyr.
Gunilla Byström tillsammans med Maya grundlade Enköpings seger i Lag-SM i dressyr.Foto: Karolina Sörman
Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons