Annons

Ölänningen blev viral – efter stressig tjänsteresa i Liverpool: ”Plingade sjukt mycket i telefonen”

Patrik Idensjö håller på Arsenal.
Men ett borttappat pass gjorde ölänningen viral i Liverpool-kretsar.
”Sociala medier är fantastiskt”, skriver 30-åringen.
Sport • Publicerad 14 april 2019
Patrik Idensjö tillsammans med den välkände fotbollsjournalisten James Pearce utanför Anfield. Ölänningen fick meddelande från folk över hela världen i samband med passincidenten.
Patrik Idensjö tillsammans med den välkände fotbollsjournalisten James Pearce utanför Anfield. Ölänningen fick meddelande från folk över hela världen i samband med passincidenten.Foto: Skärmdump/Privat

Engelska James Pearce, som skriver för tidningen Liverpool Echo, är en av världens mest ansedda journalister när det gäller att bevaka storklubben Liverpool FC.

Men på söndagen fick han först skriva om SSG:s innebandykapten Patrik Idensjö.

Annons

Inför stormötet i Premier League mellan Liverpool-Chelsea så hittade engelsmannen ett svenskt pass utanför arenan Anfield. James Pearce har närmare en halv miljon följare på Twitter och tog sociala medier till hjälp för att hitta ägaren.

Just found a Swedish passport on the ground outside Anfield. Belongs to a Patrik Idensjo. #LFC”, twittrade Pearce på söndagseftermiddagen.

Foto: Skärmdump

Ölänningen Patrik Idensjö, som var på besök i Liverpool tack vare en tjänsteresa, förklarar hela situationen i ett meddelande till ÖB-sporten på söndagskvällen:

”Det är ganska enkelt. En stressad flygresa plus transfer, hinner ej till hotellet och halvspringer runt Anfield för att hitta rätt bur för att hämta biljetter. Någonstans där är min jacka öppen och passet trillar ur”, skriver 30-åringen.

Tweeten fick snabbt en enorm spridning på sociala medier och nådde till slut fram till Idensjö – som hunnit in på Anfield.

”Lagom när man kommer upp till loungen och tar fram en öl så plingade det sjukt mycket i telefonen och då känner jag att passet är borta. Den gode Fransson (Anton) ringer och förklarar läget om James som hittat passet. Jag knatar ut igen runt halva Anfield, kommer fram till mediabåset och James kommer ut med passet”.

Hela historien fick alltså ett lyckligt slut. Arsenal-supportern (!) Idensjö fick sedan i lugn och ro se Liverpool besegra Chelsea med 2-0.

”Sociala medier är fantastiskt. Och alla vänner/nya vänner som skrivit till mig på Facebook är fantastiska. Folk från USA till Kina. Jag har själv inte Twitter men det löste sig ändå. En ganska händelserik tjänsteresa...”

Fotbollsjournalisten James Pearce – med närmare en halv miljon följare på Twitter – berättade själv om det lyckliga slutet och beskrev det som ”the magic of Twitter”.
Fotbollsjournalisten James Pearce – med närmare en halv miljon följare på Twitter – berättade själv om det lyckliga slutet och beskrev det som ”the magic of Twitter”.Foto: Skärmdump
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons