Annons

Öländsk ungdomssektionen prisas

Ungdomssektionen i Mörbylångadalens Ridsällskap har utsetts till årets ungdomssektion i Småland 2019. Priset delas ut av DUS, Distriktets Ungdomssektion
Ridsport • Publicerad 10 december 2019
Ungdomssektionsstyrelsen i Mörbylångadalens Ridsällskap.
Ungdomssektionsstyrelsen i Mörbylångadalens Ridsällskap.Foto: Elin Åstrand

I motiveringen nämns bland annat sektionens utveckling. På bara några år sedan starten så har man blivit en aktiv sektion med flera egna aktiviteter och god sammanhållning.

"Detta trots att klubbens medlemmar är utspridda på olika ställen då det inte finns någon gemensam anläggning. Det som utmärker sektionen är bland annat just det faktum att klubben inte har någon anläggning eller ridskola där alla medlemmar naturligt kan samlas, men ungdomarna löser det på andra sätt. Man har många aktiviteter och jobbar aktivt för att alla ska trivas och ha en rolig tid tillsammans i klubben”, är ett stycke ur motiveringen.

Annons

Vinnarna kommer att hedras i samband med Smålands DUS-gala i Växjö i början av mars nästa år.

Hela motiveringen

”Mörbylångadalens Ridsällskap har gått från ett läge där det för bara några år sedan inte fanns någon ungdomssektion alls till att ha en aktiv sektion med flertalet roliga aktiviteter och god sammanhållning. Detta trots att klubbens medlemmar är utspridda på olika ställen då det inte finns någon gemensam anläggning.

Det som utmärker sektionen är bland annat just det faktum att klubben inte har någon anläggning eller ridskola där alla medlemmar naturligt kan samlas, men ungdomarna löser det på andra sätt. Man har många aktiviteter och jobbar aktivt för att alla ska trivas och ha en rolig tid tillsammans i klubben.

Ungdomssektionen har möten och aktiviteter varje månad och man har väldigt roligt ihop. Varje år har man en rad aktiviteter så som luciashow, pay and jump, spökrunda, käpphästhoppning, US-kvällar, ponnyagility, loppis och spännande resor.

Deras motto är att ”allt går med lite vilja, glatt humör och ett brinnande hästintresse”. De beskrivs som ett härligt gäng som arbetar för en god sammanhållning och härlig stämning i klubben!"

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons