Annons

Nya cykelklubben har redan en VM–deltagare

Det var drygt ett år sedan Borgholm CK blev en officiell förening. Men den öländska uppstickaren i cykelsporten har rutin nog för Masters–VM – Lars–Erik ”Ölandslasse” Karlsson har nu lyckats kvala sig dit.
Och det kan bli ytterligare en deltagare.
Cykling, VM • Publicerad 28 april 2018
"Ölandslasse” kör VM för fjärde gången.
"Ölandslasse” kör VM för fjärde gången.

Det är fjärde gången som ”Ölandslasse" cyklar VM för veteraner. Den här gången avgörs mästerskapet i italienska Varese i början på september. Detta efter att ha ha fixat kvalificeringen i franska St. Tropez i klassen 55–59.

– Jätteroligt att vi som så ung klubb redan har en deltagare på VM, säger Carl–Johan Ekelund.

Annons

”Ölandslasse” har en historik med tuffa strapatser i VM. ”Jag har vurpat två gånger när jag har jagat lite överförfriskat utför och missbedömt farten, i italienska Trento körde jag in i väggen redan första nerförsbacken. Det tog ett tag att kvickna till, jag var borta ur racet och cykeln sönder men jag körde i mål ändå”, berättade han för ÖB–Sporten ifjol.

Den öländska uppstickaren i cykelsporten kan få ytterligare en VM–deltagare.

– Henrik Hegender som vann ÖM i mountainbike ifjol ska ner till Danmark och kvala i juni i klassen M50-55, berättar Carl–Johan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons