Annons

Nytt styrelseuppdrag för Teern – rädda Hammarby

Han lämnade Kalmar FF:s styrelse efter turbulens.
Nu kliver Richard Teern in i Hammarby bandy efter turbulens.
Två miljoner måste in på kontot innan siste mars för att klara elitlicensen.
– Vi kommer att lösa det. Det finns så mycket kärlek kring Hammarby.
Bandy • Publicerad 21 februari 2019
Borgholms ICA–handlare Richard Teern har varit huvudsponsor till Hammarby bandy flera år.
Borgholms ICA–handlare Richard Teern har varit huvudsponsor till Hammarby bandy flera år.

Hammarby vann sin första kvartsfinalmatch på tisdagen mot Sandviken med 3–0. Utanför plan är det inte lika mycket klang och jubel. Spelarkontrakt har sagts upp och styrelsen har avgått på grund av ett tufft ekonomiskt läge. I den nya styrelsen som sitter fram till juni månad är Richard Teern en av fem personer, som ”adjungerad till styrelsen”.

– Jag har varit engagerad i många föreningar som haft problem med ekonomin och vet att ju större klubben är desto svårare är det att ändra och göra kreativa lösningar, konstaterar Teern.

Annons

– Vi kommer att lösa det på ett eller annat sätt. Det är så mycket kärlek. Det är helt galet hur folk ställer upp för den här föreningen. Folk ringer och frågar vad de kan göra för att vi ska klara det.

Två miljoner måste in före den 31 mars för att få ny elitlicens. Hammarby bandy har just nu en swish-kampanj där pengarna tickar in för fullt. 451 000 kronor såhär långt.

– Sedan har vi nya sponsorer och ett tält utanför med försäljning vid senaste matcherna, det har varit proppfullt och det är ideella krafter som ordnar det.

Låter det märkligt att en ICA–handlare från Borgholm sitter i Hammarbys styrelse? Eller har du också slutat förvånas över Teerns vitt sprida engagemang? I vilket fall – Richard Teern har en långvarig kärlek till bandyn och har varit involverad i Hammarby sedan 2011.

– Jag har varit huvudsponsor länge och är väl den som lagt in mest pengar i föreningen, en vansinnig massa pengar. Men allting är relativt, bandyn är en mindre värld. Hammarby bandy omsätter sju till tio miljoner och det är väldigt lite i förhållande till en klubb som Kalmar FF.

I Kalmar FF blev han anklagad för att han även sponsrade rivalen Östers IF. Inom bandyn har han varit engagerad både i Hammarby och Vetlanda.

– När det var match mellan lagen bar jag en halsduk från varje klubb runt halsen och gick mellan omklädningsrummen i paus. Det fanns dem som inte tyckte jag var klok men kärleken var större än så. Det skulle aldrig funka om jag gjorde likadant i fotbollen.

Hammarby bandy har tidigare varit på besök på Richard Teerns ICA–butik i Borgholm
Hammarby bandy har tidigare varit på besök på Richard Teerns ICA–butik i Borgholm
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons