Sport

Nytt deltagarrekord för unga loppet

Löpning, Ekerum Artikeln publicerades
279 löpare hade anmält sig till tredje upplagan av Ekerumsloppet.
Foto: Magnus Jansson
279 löpare hade anmält sig till tredje upplagan av Ekerumsloppet.

Ekerumsloppet växer rejält. I lördagens upplaga krossades det gamla deltagarrekordet.

– Folk söker sig en tuffare utmaning, säger Carl-Gustaf Nilsson från arrangörsföreningen Högby IF.

Ekerumsloppet är en ung löpartävling och helgens upplaga var blott den tredje. Men deltagarantalet växer snabbt. Lördagens lopp hade 279 anmälda deltagare, vilket är en rejäl ökning och nytt rekord.

– Det är helt fantastiskt. Vi var 160 löpare förra året, så det är en rejäl ökning, säger Carl-Gustaf Nilsson från arrangörsföreningen Högby IF.

Vad tror du ökningen beror på?

– Det har spridit sig från mun till mun att loppet är lite annorlunda, utmanande, i den här terrängen. Det är lite trailstuk över det. Folk söker sig en tuffare utmaning. Sen ligger det nog bra för årstiden också, det är lite lugnare nu.

Start- och målområdet för Ekerumsloppet var placerat precis bakom anläggningens huvudbyggnad. När terräng-SM arrangeras kommer hela centrumet vara beläget i södra delen av anläggningens geografiska område.

– Det är inte alls samma bana då. Det kommer vara en tvåkilometersslinga och publiken kommer att se löparna från samma ställe i ungefär 75 procent av loppen.

Carl-Gustaf Nilsson har höga förväntningar på tävlingshelgen i slutet av oktober.

– Det kommer att bli många bra löpare som deltar. Det är det mest högkvalitativa terräng-SM som varit någonsin, tror jag.